• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Nacionalistička geografija – satirični putopisi
    Nacionalistička geografija – satirični putopisi

    Nacionalistička geografija – satirični putopisi

    OPIS KNJIGE:

    "Nacionalistička geografija – satirični putopisi" Dragutina Minića Karla predstavlja jedinstveno književno delo koje spaja duhovitost, ironiju i satiru sa putopisnom formom.

    U ovoj knjizi, autor nas vodi na putovanje kroz različite zemlje i kulture, sve vreme zadržavajući svoj prepoznatljivi humoristički ton. Minić se koristi stilom koji podseća na neka od najvećih imena u satiri, a pri tome nudi čitaocima svež i neočekivan pogled na svet.

    Knjiga počinje referencom na Fernanda Magelana, portugalskog moreplovca u službi španskog kralja, koji je prvi dokazao da je Zemlja okrugla. Minić koristi ovu istorijsku činjenicu kao početnu tačku za svoje putopisne avanture, provocirajući čitaoce da se zamisle nad našom percepcijom sveta. Kroz seriju živopisnih opisa i anegdota, autor istražuje zemlje i kulture širom sveta, ali se uvek vraća u svoju domovinu, Srbiju, kao konačno odredište.

    Jedan od ključnih elemenata ove knjige su ilustracije dr Špire Radulovića, poznatog karikaturiste. Ove ilustracije ne samo da vizuelno obogaćuju tekst, već dodaju dodatnu dimenziju Minićevim satiričnim zapažanjima. Radulovićevi crteži kao da oživljavaju avanture autora, stvarajući osećaj da su oni putovali zajedno kroz sve te neobične destinacije.

    Kroz svoje putopise, Minić nudi dragocena svedočanstva o državama, narodima, gradovima, kulturama, jezicima, običajima, arhitekturi, prošlosti, umetnosti i nacionalnim kuhinjama. Svaka destinacija koju opisuje protkana je humorom i ironijom, što čini čitanje ove knjige izuzetno zabavnim i edukativnim iskustvom. Čitalac će otkriti mnoge zanimljive činjenice o mestima koja su možda ranije poznata, ali kroz Minićevu prizmu dobijaće potpuno novu perspektivu.

    Autorov pristup je suštinski edukativan, ali bez nametanja ozbiljnosti. On poziva čitaoce da se opuste, zavaljeni u svojim foteljama, i da putuju sa njim po svim meridijanima Zemljinog šara bez potrebe za prtljagom, kartama ili rezervacijama. Minićeva poznata duhovitost osigurava da će čitaoci doživeti mnogo novog i uzbudljivog, dok će se istovremeno vraćati u centar ove planete – Srbiju.

    Knjiga "Nacionalistička geografija – satirični putopisi" nije samo putopis, već i duhovito promišljanje o svetu i našem mestu u njemu. Kroz svoje satirične opise, Minić izaziva čitaoce da preispitaju svoje predrasude i da sa osmehom prihvate raznolikost i kompleksnost sveta u kojem živimo. Ovo delo je dragocen dodatak svakoj biblioteci, jer pruža i zabavu i obrazovanje na jedinstven način koji samo Dragutin Minić Karlo može ponuditi.

    Prelistaj
    Više detalja

    Br.strana: 216

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Laguna

    ISBN: 9788652151417

    Šifra: 240183
    Cena: 799 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 216

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Laguna

    ISBN: 9788652151417

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.