• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Na lomaču!
    Na lomaču!

    Na lomaču!

    OPIS KNJIGE:

    "Na lomaču!" autorke Aine Baso je potresan istorijski roman koji nas vodi u mračno doba lova na veštice u Norveškoj, posebno u Finmarku, gde je tokom nekoliko decenija nakon 1620. godine osamdeset žena osuđeno na smrt spaljivanjem na lomači.

    Roman nam donosi priču o dve mlade žene iz različitih društvenih slojeva čije se sudbine dramatično prepliću u vrtlogu istorijskih i ličnih tragedija.

    Dorote je potekla iz bogate porodice iz Kopenhagena, ali je njen miran i privilegovan život prekinut kada je sa šesnaest godina udata za mnogo starijeg muškarca. Njena selidba u Finmark, gde njen suprug preuzima tajanstvenu dužnost, označava početak njenog suočavanja sa surovim realitetima jedne izolovane i sumnjičave zajednice. Sa druge strane, Elen je ćerka "mudre žene" iz lokalnog sela, siromašne ali bogate duhom i znanjem. Od majke uči kako da koristi drevna znanja i veštine kako bi pomagala drugima, ne sluteći kako će je to dovesti u opasnost.

    Pripovedanje Aine Baso je živopisno i gotovo poetsko, duboko uronjeno u detalje svakodnevnog života, verovanja i strahova ljudi tog doba. Kako Dorote i Elen sve više upoznaju svoje zajednice i sebe, njihovi putevi se ukrštaju na tragične načine, postavljajući ih na suprotne strane u borbi protiv nepravde i sujeverja. Dorote, koja postepeno preispituje svoju novu ulogu i moć koju ima ili nema u društvu, i Elen, čija se povezanost s prirodom i starijim znanjima tumači kao pretnja, suočavaju se sa surovom stvarnošću svog vremena.

    Roman "Na lomaču!" istražuje teme kao što su moć, sujeverje, ženska prava i nepravda, kroz prizmu dve različite ženske perspektive.

    Ova priča ne samo da baca svetlo na jedan od najmračnijih perioda u norveškoj istoriji, već i postavlja pitanja o ljudskoj prirodi, strahu od nepoznatog i posledicama koje mogu proisteći iz nesporazuma i neznanja.

    Aina Baso nam pruža dubok uvid u to kako su obične žene mogle biti uvučene u vrtlog istorijskih događaja koji su ih nadmašivali, često sa fatalnim posledicama.

    Više detalja

    Br.strana: 196

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Urban reads

    ISBN: 9788681856338

    Šifra: 238769
    Cena: 1.199 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 196

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Urban reads

    ISBN: 9788681856338

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.