• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Mosbrugerovi
    Mosbrugerovi

    Mosbrugerovi

    OPIS KNJIGE:

    "Mosbrugerovi" Monike Helfer je dirljiva i intimna saga koja istražuje teme ljubavi, porekla, porodičnih tajni, pripadnosti i otuđenosti, smeštena u dramatičan kontekst Prvog svetskog rata i njegovih posledica. Kroz živopisnu pripovest o porodici Mosbruger, Helfer dočarava zlosrećnu sudbinu jedne izopštene porodice na rubu društva.

    Jozef i Marija Mosbruger žive sa svojom decom na marginama planinskog sela u zapadnoj Austriji. Izolovani od zajednice, posmatrani kao otpadnici i siromašni, Mosbrugerovi se suočavaju sa stalnim neprijateljstvom i predrasudama seljana. Njihov težak život postaje još teži kada izbije Prvi svetski rat, a Jozef biva mobilisan, ostavljajući Mariju samu da se bori sa četvoro dece protiv gladi, siromaštva, surove alpske klime i neprijateljski nastrojenih suseda.

    Marijina nesvakidašnja lepota, koja je mnogima trn u oku, dodatno komplikuje njen položaj. Dok se bore za opstanak, crvenokosi stranac dolazi u selo, unoseći tračak nade u Marijin život. Međutim, izbori koje Marija mora da napravi u ovom kritičnom trenutku imaju dugotrajne posledice, koje će oblikovati sudbine njene porodice i budućih generacija.

    Monika Helfer, unuka glavne junakinje Marije, koristi jednostavan, ali snažan stil pisanja kako bi prikazala ratne i posleratne godine bez klišea i ulepšavanja. Kroz njen pripovedački glas, "Mosbrugerovi" oživljavaju kao slojevita i emotivna priča o borbi za preživljavanje i ljudskom dostojanstvu u teškim vremenima.

    Ova knjiga pruža dubok uvid u ljudsku prirodu i društvene dinamike, osvetljavajući zaboravljene žrtve rata i njihov svakodnevni heroizam. "Mosbrugerovi" su knjiga koja ostavlja trajan utisak, pozivajući čitaoce da se zamisle nad sudbinama onih koji su izopšteni iz društva i nad snagom koju pronalaze unutar sebe da nastave dalje.

    Više detalja

    Br.strana: 136

    Povez: broširani

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Službeni glasnik

    ISBN: 9788651930143

    Šifra: 240364
    Cena: 990 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 136

    Povez: broširani

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Službeni glasnik

    ISBN: 9788651930143

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.