• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Mir u ratu
    Mir u ratu

    Mir u ratu

    OPIS KNJIGE:

    Roman "Mir u ratu" (Paz en la guerra) predstavlja značajno delo u korpusu djela Migela de Unamuna, gde se kroz personalizovanu istorijsku pripovest razmatraju teme rata, mira, i unutrašnjih borbi.

    Objavljen 1895. godine, ovo Unamunovo delo fokusira se na Treći karlistički rat, preko čega autor pruža duboko introspektivni uvid u dinamiku sukoba i pokušaja očuvanja ljudskosti unutar brutalnosti rata.

    Unamuno svoju priču temelji na autobiografskim elementima, pripovedajući o opsadi Bilbaoa, svog rodnog grada, tokom navedenog rata. Detalji koje opisuje nisu samo hroničarski zapis događaja, već pre svega svedočanstvo emotivnog i intelektualnog razvoja koji je pisac doživeo. U romanu, Unamuno postavlja pitanja o moralu, etici, i smislu rata, istražujući kako ljudi nalaze mir u sopstvenim dušama uprkos haosu koji ih okružuje.

    Kroz razmišljanja o religioznoj krizi, suicidalnim tendencijama i besmrtnosti, koje su sve temeljno oblikovale njegove kasnije radove, Unamuno istražuje granice lične i kolektivne odgovornosti u kontekstu nasilja i borbe. Ova tematska preokupacija s besmrtnošću otvara pitanja o ljudskoj težnji za značajem i smislom, te kako ti unutrašnji konflikti resoniraju s vanjskim sukobima.

    "Mir u ratu" nije samo priča o ratu; to je istraživanje kako unutrašnje bune utiču na našu sposobnost da se nosimo sa vanjskim neprilikama. Unamunov stil pisanja je introspektivan i filozofski, pružajući čitaocu bogat kontekst za razmišljanje o životu, smrti i traganju za mirnom egzistencijom u svetu punom kontradikcija.

    Roman tako postaje most između Unamunovih osobnih iskustava i njegovih širih filozofskih razmatranja, čineći "Mir u ratu" esencijalnim delom za razumevanje njegovog kompletnog književnog i misaonog doprinosa.

    Više detalja

    Br.strana: 387

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2021.

    Izdavač: Fondacija Grupa sever

    ISBN: 9788680980263

    Šifra: 239512
    Cena: 1.870 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 387

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2021.

    Izdavač: Fondacija Grupa sever

    ISBN: 9788680980263

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.