• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Memoari belih medveda
    Memoari belih medveda

    Memoari belih medveda

    OPIS KNJIGE:

    "Memoari belih medveda" autora Joko Tavada je fascinantan roman koji prepliće živote tri generacije polarnih medveda, pružajući jedinstven uvid u njihove doživljaje unutar ljudskog društva.

    Ovaj jedinstveni roman kombinuje elemente fikcije, autobiografije, i društvene satire, stvarajući nezaboravnu priču koja istražuje teme identiteta, komunikacije, i kulturne pripadnosti.

    Roman započinje pričom matrijarha porodice, medvedice koja nakon uspešne cirkuske karijere u Sovjetskom Savezu odlučuje da napiše autobiografiju. Njena knjiga postaje bestseler, otvarajući vrata za dalje avanture njenih potomaka.
    Njena ćerka, Toska, seli se u Istočnu Nemačku, gde postaje pionirka u svetu cirkuskih predstava. Treća generacija predstavlja Toskinog sina, Knuta, koji je odgajan u berlinskom zoološkom vrtu i postaje globalna senzacija.

    Svaki od ovih medveda doživljava različite traume i izazove dok se suočava sa svetom ljudi. Kroz njihove oči, Tavada istražuje duboku čežnju i nostalgiju, prožetu tugom, poznatu kao "toska". Kroz tri generacije, roman deluje kao hronika njihovih života, pružajući meditaciju o iskorenjivanju, komunikaciji, i nepremostivim udaljenostima koje ih odvajaju od svojih korena.

    "Memoari belih medveda" su i studija zamagljenih linija između čoveka i životinje, priče jedne osobe (ili stvorenja) i priče druge, između ljubavi i eksploatacije, snova i stvarnosti.

    Roman se može tumačiti na više načina: kao zabavna priča o životinjama, društvena satira koja kritikuje socijalizam i kapitalizam, priča o migrantima koji se bore za uporište u novoj kulturi.

    Ovo delo je prvobitno objavljeno na japanskom jeziku i osvojilo je književnu nagradu „Noma“ 2011. godine. Joko Tavada je 2014. godine sama prevela "Memoare belih medveda" na nemački jezik, nakon čega je roman doživeo preko 40 izdanja, potvrđujući svoj status kao značajno delo u savremenoj književnosti.

    Više detalja

    Br.strana: 228

    Povez: Broširan povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Dereta

    ISBN: 9788664575393

    Šifra: 240020
    Cena: 1.199 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 228

    Povez: Broširan povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Dereta

    ISBN: 9788664575393

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.