• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Melodije Evrope
    Melodije Evrope

    Melodije Evrope

    OPIS KNJIGE:

    "Melodije Evrope" autorke Vesne Aleksić predstavlja povratak klasičnom žanru putopisnog pripovedanja, istovremeno osvežavajući srpsku književnost svojim stilom i tematikom. U vreme kada su vizuelna svedočanstva i moderne tehnologije potisnule tradicionalne putopise, Aleksićeva uspeva da kroz svoju knjigu vrati čitaoce magiji putovanja i istraživanja novih destinacija.

    Knjiga je inspirisana delima velikih putopisaca kao što su Ljubomir Nenadović, Isidora Sekulić, Jovan Dučić, Rastko Petrović i Miloš Crnjanski, ali Vesna Aleksić pronalazi svoj originalni glas i pristup. Kroz "Melodije Evrope", ona otkriva tajne različitih evropskih destinacija, predstavljajući ih na stilski uverljiv i zanimljiv način.

    Stil i naracija u "Melodijama Evrope" su superiorni, kombinujući eleganciju klasičnih putopisa sa svežinom modernog pristupa. Aleksićeva koristi bogat jezik i živopisne opise kako bi dočarala pejzaže, kulturu i ljude koje susreće na svojim putovanjima. Njena proza je ubedljiva i pozivajuća, podstičući čitaoce da se upuste u sopstvene avanture.

    Knjiga je podijeljena u poglavlja koja istražuju različite tačke Evrope, od urbanih centara do skrivenih kutaka ruralnih područja. Svako poglavlje donosi nove uvide i perspektive, pružajući čitaocima dublje razumevanje kulture, istorije i svakodnevnog života ljudi u različitim evropskim zemljama.

    Teme koje Aleksićeva obrađuje su raznovrsne i bogate, od kulturnih i istorijskih spomenika, preko lokalne kuhinje i tradicija, do susreta sa zanimljivim ljudima i njihovim pričama. Kroz svoje putopise, autorka ne samo da opisuje mesta koja posećuje, već i reflektuje o univerzalnim temama kao što su identitet, pripadnost i ljudska povezanost.

    Uticaj i značaj "Melodija Evrope" je značajan jer vraća veru u moć pisane reči da inspiriše i pokrene na akciju. U svetu gde su putovanja postala dostupnija i "demokratizovana", Aleksićeva podseća na dublji značaj putovanja kao sredstva za lično i kulturno obogaćenje.

    Zaključujući čitanje "Melodija Evrope", čitaoci će teško moći da odole želji da spakuju kofere i otisnu se na sopstvene avanture. Vesna Aleksić svojim talentom i strastvenim pripovedanjem uspeva da oživi duh putopisnog žanra, pozivajući čitaoce da istraže i otkriju lepotu i misteriju Evrope kroz njene oči. Ova knjiga nije samo putopis, već i poziv na avanturu i dublje razumevanje sveta oko nas.

    Više detalja

    Br.strana: 204

    Povez: broš

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Akademska knjiga

    ISBN: 9788662635211

    Šifra: 240779
    Cena: 1.320 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 204

    Povez: broš

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Akademska knjiga

    ISBN: 9788662635211

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.