• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Manijak
    Manijak

    Manijak

    OPIS KNJIGE:

    "Manijak" Benjamína Labatuta je roman koji se bavi transformacijama znanosti u eri sve moćnijih računala i umjetne inteligencije, istražujući ambivalentnosti briljantnih umova i izuma koji oblikuju naš svijet. Nakon uspjeha s knjigom "Kada više ne razumijemo svijet", Labatut se vraća s pričom koja duboko zadire u promjene koje donose znanost i tehnologija.

    U središtu romana je život Johna von Neumanna, briljantnog znanstvenika mađarskog porijekla čije su ideje oblikovale kvantnu fiziku, teoriju igara, funkcionalnu analizu u matematici i nuklearno naoružanje. Kroz tri povezane priče, Labatut nas vodi kroz kontekst vremena u kojem je von Neumann živio, otkrivajući njegove namjere, rad i posljedice njegovih otkrića. Prateći njegov rad i utjecaj, autor nas suočava s dvosmislenošću ljudskih ambicija i ključnim pitanjima našeg postojanja i budućnosti.

    Roman istražuje kako se znanstveni i tehnološki napreci, poput razvoja umjetne inteligencije, reflektiraju na ljudsku egzistenciju. Labatut se bavi pitanjima etike i moralnosti, pokazujući kako inovacije mogu donijeti napredak, ali i potencijalnu destrukciju. Kroz priču o von Neumannu, autor razmatra dileme koje proizlaze iz napredne tehnologije i znanstvenih otkrića.

    Labatutova proza je bogata znanstvenim referencama i filozofskim razmatranjima, pružajući duboki uvid u kompleksne teme. Stil je deskriptivan i refleksivan, čime čitateljima približava složene znanstvene koncepte na pristupačan način. Kombinacija narativnog talenta i dubokog razumijevanja znanosti čini ovu knjigu privlačnom i izazovnom za sve koji su zainteresirani za intelektualne teme.

    "Manijak" je dobio pohvale kritičara zbog svoje intelektualne dubine i sposobnosti da izazove čitatelje na razmišljanje o etičkim i filozofskim pitanjima. Labatutova sposobnost da spoji fikciju i stvarnost te da stvori slojevite likove učvrstila je njegovu poziciju kao jednog od najvažnijih suvremenih autora.

    "Manijak"
    je intelektualno izazovan roman koji istražuje najvažnija pitanja našeg doba kroz život i rad jednog od najbriljantnijih umova 20. stoljeća. Labatut nas vodi kroz povijest znanosti i tehnologije, istražujući kako su ti napreci oblikovali naš svijet i što oni znače za našu budućnost. Ovo je knjiga koja će zainteresirati svakog čitatelja spremnog razmišljati o dubokim i kompleksnim pitanjima ljudske egzistencije.

    Više detalja

    Br.strana: 352

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Vuković i Runjić, Umjetnička organizacija

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789532863581

    Dostupnost: Isporuka od 3 do 4 nedelje
    Šifra: 240909
    Cena: 4.976 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 352

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Vuković i Runjić, Umjetnička organizacija

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789532863581

    Dostupnost: Isporuka od 3 do 4 nedelje
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.