• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Dijete u središtu (sukoba)
    Dijete u središtu (sukoba)

    Dijete u središtu (sukoba)

    Gordana Buljan Flander, Mia Roje Đapić

    OPIS KNJIGE:

    Razvod roditelja, visoki konflikt i otuđenje: Znanost, teorija i klinička praksa


    Knjiga Dijete u središtu (sukoba) prva je knjiga iz pera domaćih autora u Hrvatskoj i u cijeloj regiji koja obrađuje problematiku djece u visokokonfliktnom razvodu roditelja.

    Ta je tema izuzetno aktualna u cijelom svijetu. Knjiga je nastala tijekom dugogodišnjeg kliničkog rada s djecom i roditeljima, obrazovanja te intersektorske suradnje psihologinja prof. dr. sc. Gordane Buljan Flander i Mije Roje Đapić, koje održavaju i treninge za stručnjake različitih profila na temu razvoda roditelja, visokog konflikta, otuđenja i zaštite djece. Kako autorice navode u uvodu, djeca roditelja koji se razvode i njihova patnja često ostaju nevidljiva: Njihove rane nisu vidljive kao rane neke druge zlostavljane djece, protokoli postupanja nisu jasni u praksi, a javnost je često glasnija od struke.

    Mnogi naši kolege, a i mi sami, kao i stručnjaci diljem svijeta, na gotovo svakodnevnoj razini susrećemo se s preprekama u nastojanju da se djeca u kompleksnim razvodima roditelja zaista vide, čuju te da odrasli preuzmu zrelu i profesionalnu odgovornost u skidanju često preteških tereta s njihovih leđa. Knjiga koju držite u rukama prva je takva knjiga na našim prostorima. U nju je utkano puno znanstvenih nalaza, teorijskih modela, iskustava iz kliničke prakse, crteža i pisama naše djece, ali prije svega nepresušnog entuzijazma u svrhu unapređenja razumijevanja, suradnje i zaštite te iste djece za koju je nastala.

    Sadržajno je knjiga Dijete u središtu (sukoba) podijeljena u dva dijela – teorijski i praktični. U prvom dijelu knjige sažeto je znanje o djeci u razvodima roditelja kojim u XXI stoljeću nedvojbeno raspolažemo.

    U drugom dijelu knjige nalaze se prijedlozi intervencija u radu s obzirom na neke odrednice razvoda i emocionalnog stanja djeteta, nastale po uzoru na svjetski i europski priznate primjere dobrih praksi, prilagođene za društveno-politički kontekst Hrvatske i okolnih zemalja.

    Na samom kraju knjige nalazi se 28 istina struke u zaštiti djece od emocionalnog zlostavljanja u postupku razvoda, dokument koji je nastao nakon predavanja Karen i Nicka Woodalla na ljeto 2019. godine u Zagrebu, a koji je svojim potpisom podržalo više od 800 stručnjaka iz cijele regije koji se bave djecom.

    Više detalja

    Br.strana: 156

    Povez: meki

    God.izdanja: 2020.

    Izdavač: Geromar d.o.o.

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789534836729

    Dostupnost: Isporuka za 3 do 4 nedelje
    Šifra: 103439
    Cena: 5.403 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 156

    Povez: meki

    God.izdanja: 2020.

    Izdavač: Geromar d.o.o.

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789534836729

    Dostupnost: Isporuka za 3 do 4 nedelje
    Komentari čitalaca

  • Neregistrovani korisnik, 07.06.2018 10:33

  • Divno! Knjiga koja je potrebna kao način života,kao putokaz kako biti slobodan i jak.Za ljubav i dobrotu je potrebna snaga i milost.A to ne može svako.To mogu samo odabrani i oni rijetki koji se usude biti drugačiji.Biti dobri u današnjem svijetu..Za sve one koji još nisu prepoznali u sebi tu dobru vijest, niit prigrlili svog Anđela Čuvara , spoznali tajnu srca sa sedam brava neka otvore ova vrata.Divna Svjetlost i ljubav će ih dočekati.Hvala ! Hvala autoru ovog svetionika u nama!

    Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.