• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Lepa Rozalina
    Lepa Rozalina

    Lepa Rozalina

    OPIS KNJIGE:

    Roman "Lepa Rozalina" Nataše Solomons donosi fascinantan i neočekivan preokret u priči koju svi poznajemo – priči o Romeu i Juliji. Autorka, poznata po svom prethodnom delu "Ja, Mona Liza", u ovom romanu skida velove s jedne od najpoznatijih ljubavnih priča u književnosti i otkriva potpuno novi, mračniji i slojevitiji pogled na likove koji su oblikovali tu dramu.

    Ovo nije priča o Juliji, već o Rozalini Kapulet, ženi koja je bila prva ljubav Romea Montagija. Dok je Romeo često prikazivan kao ideal romantične ljubavi, Solomons ga u ovom romanu prikazuje u novom svetlu – kao mladića čija ljubav nije bila toliko duboka, koliko prolazna i nepromišljena.

    Rozalina, tvrdoglava, nezavisna i skeptična prema Romeovim osećanjima, nije spremna da se prepusti njegovom šarmu, ali se ipak suočava s činjenicom da bi on mogao biti njena jedina prilika da pobegne od sudbine koja je očekuje – života provedenog u manastiru.

    Kako se Romeova pažnja brzo preusmerava na njenu mladu rođaku Juliju, Rozalina počinje da uviđa koliko su stvari složenije nego što je na prvi pogled delovalo. Ona shvata da bi Julijina sigurnost, pa čak i njen život, mogli biti ugroženi. Dok vreme neumitno teče i Rozalinin odlazak u manastir postaje sve izvesniji, postavlja se pitanje da li će ona uspeti da spase svoju rođaku od neizbežne tragedije.

    "Lepa Rozalina" istražuje temu ljubavi iz sasvim nove perspektive – šta se događa kada ljubav nije ono što smo očekivali, kada nas instinkt upozorava na opasnosti koje srce ignoriše? Solomons nam donosi svež i intrigantan pogled na Šekspirovu priču, pri čemu preispituje duboko ukorenjene mitove i otkriva skrivene struje ispod površine dobro poznatih događaja.

    Kroz živopisne opise, dinamične dijaloge i provokativne zaplete, "Lepa Rozalina" zadire u srž ljudskih emocija i motivacija, istražujući ljubomoru, strah, odanost i sudbinu. Ova knjiga nije samo preispitivanje klasične tragedije – ona je i duboka psihološka studija o ljubavi, izdaji i borbi za slobodu u svetu u kojem su pravila već unapred određena.

    Nataša Solomons uspešno oživljava likove iz prošlosti, dajući im novu dimenziju i glas. "Lepa Rozalina" je roman koji će vas naterati da iznova promislite o svemu što ste mislili da znate o Romeu i Juliji, i koji će vas držati prikovane za stranice od početka do kraja.

    Ovo je delo koje će zasigurno ostaviti trajan utisak na ljubitelje književnosti, posebno na one koji su spremni da zavire ispod površine i otkriju skrivene istine iza legende.

    Prelistaj
    Više detalja

    Br.strana: 320

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Laguna

    ISBN: 9788652153701

    Šifra: 240978
    Cena: 1.199 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 320

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Laguna

    ISBN: 9788652153701

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.