• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Kuma
    Kuma

    Kuma

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Kuma" autorke Hannelore Cayre predstavlja intrigantnu priču o preživljavanju, moralnim dilemama i nekonvencionalnom putu ka samorealizaciji. Glavna junakinja, Patience Portefeux, je pedesettrogodišnja prevoditeljica francusko-arapskog porekla koja radi za Ministarstvo pravosuđa Francuske kao specijalistkinja za tumačenje prisluškivanih telefonskih razgovora. Nakon smrti muža, Patience se našla u teškoj finansijskoj situaciji, zarobljena između skupe školarine za svoje odrasle kćeri i visokih troškova staračkog doma za svoju majku.

    Život joj se drastično menja kada, zahvaljujući svom poslu, dođe do informacija o velikom poslu s drogom prije bilo koga drugog. Odlučna da preokrene svoj život, Patience koristi ove informacije kako bi ušla u svet trgovine drogom, transformišući se iz obične prevoditeljice u moćnu figuru u kriminalnom podzemlju - postaje kuma.

    Roman "Kuma" nije tipična priča o kriminalu; to je priča o preživljavanju, o snazi i hrabrosti jedne žene da preuzme kontrolu nad svojom sudbinom u izuzetno teškim okolnostima. Hannelore Cayre stvara svet koji je daleko od idiličnih predstava Francuske, umesto toga prikazujući tamniju stranu savremene francuske društvene stvarnosti.

    Autorica istražuje teme kao što su korupcija, nejednakost i složenost ljudskih motivacija kroz galeriju likova koji uključuju trgovce drogom, dilere, policajce i političare. Svojim oštrim i duhovitim stilom, Cayre pruža kritički uvid u mehanizme koji pokreću kako kriminalno podzemlje, tako i institucije koje bi trebale da ga suzbijaju.

    Patience Portefeux je nezaboravan lik čija se duboka unutrašnja snaga i moralna složenost otkrivaju kroz njene izbore i akcije. Ona je žena koja se odvažila da izazove svoj svet, ne samo da bi preživela, već i da bi pronašla neki oblik lične pravde u korumpiranom sistemu.

    Roman "Kuma" je nagrađivan i priznat na međunarodnom nivou, dobivši Evropsku nagradu za kriminalistiku i Grand Prix de Littérature Policière, što ga svrstava među najvažnije savremene naslove u žanru kriminalističke literature. Ovo delo Hannelore Cayre je provokativno, uzbudljivo i duboko humanističko, pružajući uvid u tamne kutke ljudske prirode i društva.

    Više detalja

    Br.strana: 136

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Stanek - Varaždin

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789538130724

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 239237
    Cena: 3.304 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 136

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Stanek - Varaždin

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789538130724

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.