• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Kraljica u bekstvu
    Kraljica u bekstvu

    Kraljica u bekstvu

    OPIS KNJIGE:

    "Kraljica u bekstvu" je fascinantan i emotivno snažan roman koji predstavlja debitantsko delo Violen Uisman. Kroz ovu priču, Uisman nas vodi na duboko lično putovanje koje istražuje kompleksnost odnosa majke i ćerke, ženstvenosti i majčinstva, uz crtu crnog humora i emocionalne hrabrosti.

    Centralna figura romana je lepa i magnetična Katrin, žena koja živi na ivici – previše puši, prebrzo vozi, smeje se glasno i voli strastveno. Ona je haotična, zagonetna i veća od života, osoba koja bi radije potonula u nemirnim vodama nego živela u miru i predvidljivosti. Međutim, njen svet se ruši nakon trećeg razvoda i mentalnog sloma, što je dovodi do hospitalizacije. Ova prekretnica predstavlja kraj njene vatrene nezauzdane prirode, ali i početak priče koju nam donosi naratorka – Katrinina ćerka, Violen.

    U tri dela ove hrabre autofikcije, Violen Uisman kombinuje spektakularnu žestinu jezika sa crnim humorom i emocionalnom dubinom, dok se bavi svojim detinjstvom i odrastanjem sa harizmatičnim, manično-depresivnim roditeljem. Njena priča se kreće od dečje naivnosti, preko adolescentskog otpora prema majci, do zrelosti i prihvatanja koje dolazi s odraslim dobom.

    Prvi deo knjige uvodi nas u svet deteta koje obožava svoju majku, uprkos njenim očitim manama i nepredvidljivom ponašanju. Ovaj deo je ispunjen toplinom i humorom, ali i suptilnim nagoveštajem nadolazećih problema.

    U drugom delu, perspektiva se menja dok Violen ulazi u adolescenciju. Ona se bori s majčinim ponašanjem, pokušavajući da pronađe svoj identitet u senci tako dominantne ličnosti. Ova faza je ispunjena sukobima i bolnim trenucima spoznaje, ali i trenutke pobune i otpora.

    U trećem delu, Violen, sada odrasla žena, postaje svesna kompleksnosti majčinog života i počinje da je razume. Odrasla perspektiva donosi sa sobom prihvatanje i saosećanje, dok Violen pokušava da pronađe stvarnu ženu koja se krije iza lika majke, istražujući vrtoglave visine i razorne padove njene neodoljive, ali i nemoguće majke.

    "Kraljica u bekstvu" je izvrsno iskovana priča koja se bavi univerzalnim temama identiteta, ljubavi, mentalnog zdravlja i porodice. Violen Uisman majstorski koristi bogatstvo jezika i emocionalnu iskrenost da bi ispričala dirljivu i potresnu priču koja će ostati sa čitaocima dugo nakon što završe knjigu. Ovaj roman je istovremeno oda nezauzdanoj ženstvenosti i duboko pronicljivo propitivanje odnosa između majke i ćerke, čineći ga neizostavnim štivom za sve ljubitelje suvremene književnosti.

    Više detalja

    Br.strana: 200

    Povez: mek

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Kontrast izdavaštvo

    ISBN: 9788660362492

    Šifra: 240589
    Cena: 999 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 200

    Povez: mek

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Kontrast izdavaštvo

    ISBN: 9788660362492

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.