• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Knjiga o Dostojevskom
    Knjiga o Dostojevskom

    Knjiga o Dostojevskom

    OPIS KNJIGE:

    "Knjiga o Dostojevskom" Jasmina Ahmetagić predstavlja detaljnu i sveobuhvatnu analizu dela Fjodora Mihajloviča Dostojevskog, usmeravajući se na one manje poznate i manje proučavane aspekte njegovog opusa.

    Autorka uspeva da pruži nove uvide i perspektive, čak i o delima koja su već obimno istraživana, koristeći interdisciplinarni pristup koji spaja psihologiju, psihijatriju, naratologiju i književnu teoriju.

    Ahmetagić se posebno fokusira na dela koja ne čine centralni deo Dostojevskog opusa, kao što je "Gazdarica", koje je malo poznato i proučavano u našim krajevima, ali o kome postoji opsežna bibliografija van našeg govornog područja. Time se autorka bavi manje poznatim aspektima Dostojevskog, otkrivajući slojeve i dimenzije koje su često zanemarene u standardnim proučavanjima.

    Jedna od posebnih vrednosti ove knjige je dijalog koji se vodi sa drugim proučavaocima dela Dostojevskog. Ahmetagić ulazi u polemiku, čak i sa najvećim autoritetima kao što je Mihail Bahtin, ali to čini diskretno i sa poštovanjem, postavljajući ih u dijalošku poziciju koja omogućava kritički, ali konstruktivan razgovor. Ovaj dijaloški pristup omogućava dublje razumevanje i reevaluaciju već uspostavljenih tumačenja dela Dostojevskog.

    Knjiga je napisana jednostavnim stilom, uprkos složenosti tema koje obrađuje. Ahmetagić uspeva da pristupačno prenese složene ideje, čineći knjigu dostupnom široj publici, ne samo akademicima i stručnjacima.

    Fokusirajući se na dela Dostojevskog, autorka se bavi centralnim ljudskim iskustvima, među kojima su ljubav i gubitak kapaciteta za bliskost posebno istaknuti. Kroz analizu ovih tema, knjiga otkriva duboke emocionalne i psihološke slojeve koji karakterišu Dostojevskog kao pisca i njegov rad kao univerzalno relevantan.

    "Knjiga o Dostojevskom" nije samo studija o delu jednog od najvećih književnika svih vremena, već je i meditacija o ljudskoj prirodi, emocijama i odnosima. Ahmetagić koristi bogatstvo metoda i teorijskih pristupa kako bi istražila dublje značenje i uticaj Dostojevskog na književnost i šire. Njena analiza nije ograničena samo na tekstualnu kritiku, već uključuje i šire kulturne, društvene i psihološke kontekste, čime obogaćuje razumevanje Dostojevskog i njegovog opusa.

    Ova knjiga je neophodno štivo za sve koji žele dublje da razumeju Dostojevskog, njegov rad i njegov uticaj na književnost i kulturu. Ahmetagić uspeva da prikaže Dostojevskog ne samo kao književnog genija, već i kao dubokog mislioca koji se bavio najvažnijim pitanjima ljudske egzistencije.

    Kroz njen rad, čitaoci imaju priliku da se suoče sa složenim pitanjima ljubavi, gubitka i bliskosti, i da razmisle o sopstvenim iskustvima i odnosima kroz prizmu dela Dostojevskog.

    Više detalja

    Br.strana: 232

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Blum izdavaštvo

    ISBN: 9788660700577

    Šifra: 240751
    Cena: 934 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 232

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Blum izdavaštvo

    ISBN: 9788660700577

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.