• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Kći Rajha
    Kći Rajha

    Kći Rajha

    OPIS KNJIGE:

    "Kći Rajha" Luize Fajn je izuzetno emotivna i potresna priča smeštena u mračno razdoblje Drugog svetskog rata, koja osvetljava unutrašnje borbe i moralne dileme kroz prizmu zabranjene ljubavi.

    Glavna junakinja, Heti Hajnrih, odrasla je u senci nacističke ideologije, kao poslušna kći visokog oficira SS-a. Odrasla u atmosferi zatrovanoj propagandom i fanatičnim verovanjem u Hiljadugodišnji rajh, Heti veruje da je njena dužnost da doprinese tom velikom cilju.

    Međutim, sve što je Heti do tada verovala počinje da se raspada kada iznova sretne Valtera, Jevrejina iz svog detinjstva. Njihov susret budi u njoj emocije koje su istovremeno opasne i neizbežne, postavljajući Heti pred suštinsko pitanje – da li su ljudske veze i ljubav snažniji od duboko ukorenjenih ideoloških uverenja? Heti se nalazi u svetu u kojem su granice između ljubavi i mržnje, lojalnosti i izdaje, nejasne i opasne.

    Kroz tajnu ljubavnu vezu s Valterom, Heti se suočava sa zastrašujućim saznanjima o stvarnosti nacističkog režima, dok se mrak antisemitizma širi i preti da ih oboje uništi. Njihova veza postaje simbol otpora u svetu gde se svaka odluka meri ne samo kroz prizmu lične etike, već i kroz strašne posledice koje može imati. Heti i Valter sanjaju o završetku rata i o budućnosti u kojoj bi mogli biti zajedno, ali svet oko njih je nemilosrdan i neprijateljski nastrojen prema bilo kakvom izrazu saosećanja ili ljubavi prema "drugom".

    Luiza Fajn u "Kći Rajha" maestralno istražuje kompleksnost ljudskih odnosa u vremenima kada su moralne vrednosti iskrivljene do neprepoznatljivosti. Inspirisana porodičnom istorijom, autorka stvara snažan narativ koji nas podseća na važnost sećanja i upozorava na opasnosti ideologija koje potpiruju mržnju i podele. Kroz Hetinu priču, Fajn nas vodi na putovanje kroz najtamnije kutke ljudske duše, ali i osvetljava svetlost ljubavi i hrabrosti koja može preživeti čak i najgore trenutke.

    Ova knjiga nije samo istorijski roman; ona je i duboka meditacija o prirodi zla, hrabrosti da se suprotstavimo nepravdi, i snazi ljubavi koja nadilazi sve prepreke. "Kći Rajha" je delo koje će vas dirnuti do srži, ostavljajući trajni utisak i podsećajući nas na lekcije prošlosti koje ne smemo zaboraviti.

    Prelistaj
    Više detalja

    Br.strana: 488

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Laguna

    Šifra: 241320
    Cena: 1.499 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 488

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Laguna

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.