• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Kako iznervirati Finca na godišnjem odmoru
    Kako iznervirati Finca na godišnjem odmoru

    Kako iznervirati Finca na godišnjem odmoru

    OPIS KNJIGE:

    "Knjiga ’Kako iznervirati Finca na godišnjem odmoru’ autora Nemanje Nikolića je duhovit i introspektivan roman koji istražuje kulturne razlike, stereotipe i nepredvidive situacije koje nastaju tokom letovanja. Ova knjiga je idealna za one koji vole putopise, komediju i analizu ljudskih odnosa.

    Radnja romana prati dve porodice iz Beograda koje, u poslednjem trenutku i u debelom zaostatku sa planiranjem letovanja, odlučuju da odu u malo mesto na Kritu. Njihov cilj je jednostavan – da pobegnu od svakodnevnog stresa i pronađu miran kutak daleko od turista sa Balkana. Međutim, njihovi planovi ubrzo bivaju poljuljani kad shvate da su njihovi najbliži susedi upravo mirni Finci.

    Autor vešto koristi humor da prikaže susret dve kulture, fokusirajući se na kontrast između temperamentnih Balkanaca i rezervisanih Finaca. Dilema koja se postavlja pred čitateljima je koliko smo zaista spremni da prihvatimo razlike i prilagodimo se situacijama koje su suprotne našim očekivanjima i vrednostima.

    Jedan od ključnih likova je veseli kuvar iz Soluna, koji ima posebnu naklonost prema srpskim turistima. Kroz njegov lik, autor istražuje vezu između Beograda i Soluna, dodajući sloj kulturnog i istorijskog konteksta koji obogaćuje priču. Kuvar postaje katalizator za mnoge komične i dirljive trenutke koji se odvijaju tokom letovanja.

    Kako dani prolaze, naše porodice se suočavaju sa raznim nepredviđenim situacijama koje testiraju njihove vrednosti, strpljenje i percepciju. Autor postavlja pitanja o brzini kojom smo spremni da promenimo mišljenje i odustanemo od svojih uverenja kada se suočimo sa neplaniranim izazovima. Ovo je posebno evidentno kada se junaci nađu u situacijama koje su im do juče bile nezamislive.

    Roman je bogat slikovitim opisima, duhovitim dijalozima i dubokim introspektivnim trenucima. Nemanja Nikolić kroz svoju priču istražuje ljudsku prirodu, sklonost ka stereotipima i spremnost na prilagođavanje. Knjiga nas podseća da, iako možda dolazimo iz različitih kultura, svi mi tražimo slične stvari – mir, sreću i osećaj pripadnosti.

    ’Kako iznervirati Finca na godišnjem odmoru’ je knjiga koja će vas nasmejati, ali i naterati da razmislite o svojim stavovima i ponašanju. Njena univerzalna tema i duhoviti pristup čine je savršenim štivom za sve one koji žele da se opuste, nasmeju i možda nauče nešto novo o sebi i drugima."

    Više detalja

    Br.strana: 152

    Povez: mek

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Veb Net Plus

    ISBN: 9788690362615

    Šifra: 240706
    Cena: 891 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 152

    Povez: mek

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Veb Net Plus

    ISBN: 9788690362615

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.