• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Jasni izbori
    Jasni izbori

    Jasni izbori

    OPIS KNJIGE:

    "Jasni izbori" Nikole Mladenovića predstavlja poetsku zbirku koja sa stilskom originalnošću i jezičkom preciznošću pripoveda o univerzalnim temama dečaštva i odrastanja.

    Kroz svoje stihove, Mladenović istražuje trenutke koji oblikuju mladu osobu – od ranog prijateljstva, preko porodičnih dinamika, do prvih ljubavnih uzleta i neizbežnih razočaranja. Ove teme postaju živa i osećajna svedočanstva o prelaznim periodima života, predstavljajući čitaoce sa složenim emotivnim pejzažima.

    Mladenovićeva poezija ne samo da se bavi ličnim rastom, već i načinom na koji prostor u kojem odrastamo oblikuje naše iskustvo. Novi Beograd, kao geografski i kulturni kontekst, služi kao sirova, urbana kulisa za većinu pesama. Autor ovaj deo grada opisuje s velikom ljubavlju i bez ikakvog uljepšavanja, prikazujući ga kao mesto koje je istovremeno grubo i puno života, što dodatno doprinosi autentičnosti svakog stiha.

    Pesme su pune upečatljivih likova čije priče čitaocima omogućavaju da se povežu s vlastitim sjećanjima i iskustvima. Mladenović koristi svoj pesnički talenat da dočara lica iz detinjstva, ljubavi koje se pamte i lekcije koje se nauče, sve sa novobeogradskih ulica i trgova. Ove figure i njihove priče su jedinstvene, a ipak snažno resoniraju zbog svoje univerzalne emocionalne istine.

    "Jasni izbori" je debitantsko delo koje se ističe svojom sposobnošću da zarobi trenutke u vremenu, te transformiše svakodnevno iskustvo u nešto izuzetno i poetično.

    Mladenovićeva poezija je introspektivna, emotivna i vizuelno bogata, nudeći čitaocima priliku da kroz stihove dožive i osmisle složenost ljudskog odrastanja i značaja mesta u formiranju identiteta. Ova zbirka je izvanredan primer kako poezija može oživeti obične trenutke, čineći ih monumentalnim kroz prizmu lične perspektive i poetske imaginacije.

    Više detalja

    Br.strana: 67

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Partizanska knjiga

    ISBN: 9788664771290

    Šifra: 239944
    Cena: 1.100 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 67

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Partizanska knjiga

    ISBN: 9788664771290

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.