• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Ja sam Frida
    Ja sam Frida

    Ja sam Frida

    OPIS KNJIGE:

    "Ja sam Frida" Karolin Bernard donosi intiman i emotivan pogled na život jedne od najslavnijih umetnica 20. veka, Fride Kalo, prikazujući je ne samo kroz prizmu njenog umetničkog uspeha već i kroz unutrašnje borbe koje su je oblikovale kao osobu i umetnicu.

    Smešten u leto 1938. godine, roman nas vodi u trenutak kada Frida, konačno oslobođena senke svog slavnog supruga Dijega Rivere, ostvaruje svoj umetnički proboj u Njujorku. Prva samostalna izložba na Menhetnu donosi joj priznanje i potvrdu da je njena umetnost jedinstvena i cenjena, a Frida više nije samo „Rivernova supruga“ – postaje prepoznatljiva kao umetnica koja kroz svoje platna oslobađa vlastiti bol i strast.

    Ovaj roman ne prikazuje Fridu samo kao ženu koja traga za mestom u umetničkom svetu, već i kao osobu koja istražuje granice svoje slobode i ljubavi. U vrtlogu njujorške umetničke scene, ona započinje intenzivnu i strastvenu ljubavnu vezu s fotografom Nikolasom Marijem. Ipak, kroz ovu vezu otvara se pitanje slobode – Nik traži od Fride nešto što je stavlja pred dilemu između ljubavi i sopstvenog umetničkog identiteta.

    Frida se suočava sa sopstvenim emocijama, pokušavajući da pronađe balans između ljubavi, slobode i potrebe da ostane verna sebi. Njena umetnost i strast prema životu postaju jedinstveni izraz borbe za sopstvenu autentičnost.

    Karolin Bernard majstorski oslika Fride kao kompleksnu ličnost – buntovnicu koja koristi umetnost da bi izrazila tugu, bol, ljubav i nadu, ali i kao ženu koja se neprestano pita šta znači biti slobodan u ljubavi i umetnosti.

    Roman pruža dubok i empatičan uvid u njen unutrašnji svet, istražujući kako se snaga i ranjivost isprepliću u osobi koja je postala simbol slobodnog duha i neustrašivog izraza. „Ja sam Frida“ nije samo priča o umetničkom uspehu već i o trnovitom putu ka pronalaženju sopstvene suštine – kroz ljubavne afere, razočaranja i umetničke trijumfe.

    Roman ne samo da evocira atmosferu 1930-ih godina u Njujorku i Meksiku već i na jedinstven način oslika duh jedne epohe kroz lične dileme i profesionalne uspehe žene koja je postala ikona hrabrosti i slobode.

    „Ja sam Frida“ vodi nas kroz emocionalni vrtlog jedne umetničke duše, nudeći dublje razumevanje žene koja je svoje slike stvarala kao dnevnik života, neumorno tražeći odgovore na najvažnija pitanja – o ljubavi, slobodi i smislu umetnosti.

    Prelistaj
    Više detalja

    Br.strana: 312

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Laguna

    ISBN: 9788652155187

    Šifra: 242419
    Cena: 1.099 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 312

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Laguna

    ISBN: 9788652155187

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.