• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Izvan kontrole
    Izvan kontroleIzvan kontrole

    Izvan kontrole

    OPIS KNJIGE:

    U ovoj knjizi autorka objašnjava čitaocima zašto disciplinovanje dece ne daje rezultate i predstavlja nam načine pomoću kojih ćemo uspeti u odgajanju dobre, pametne, uspešne i srećne dece.

    Svaki roditelj želi da zna kako da vaspita dobru, akademski nadarenu, uspešnu i srećnu decu. Generalno se misli da je disciplina temelj za postizanje ovih ciljeva, ali knjiga Izvan kontrole nudi nikad pre razmatrano mišljenje o tome zašto cela ideja o disciplini nije dobra.

    Dr Šafali Sabari otkriva da je disciplina glavni uzrok disfunkcionalnog ponašanja koje se proteže generacijama. Autorka ulazi u srž
    problema koje roditelji imaju s decom, preispitujući zavisnost društva od discipline i podstičući čitaoce da ideologije zasnovane na strahu ostave po strani i prihvate pristup koji zbližava roditelje i decu.

    Rešenje leži uneprekidnoj smislenoj vezi između roditelja i deteta, bez pretnji, uskraćivanja, kazni i disciplinskih postupaka bez svih oblika
    manipulacije. Roditelji uče kako sa svojom decom da uspostave duboku i smislenu vezu, a deca uče o odgovornosti i preuzimaju
    kontrolu nad svojim životom.

    Retko kad naiđete na knjigu koja osporava način na koji društvo nešto čini i u potpunosti nas tera na novi pristup pogotovo kad nas bukvalno pogodi ,,u sredu”.

    Za mnoge će, ako ne i većinu, sadržaj knjige Izvan kontrole biti nešto neverovatno novo. Neki će doživeti šok, sličan fizičkim trzajima ili udarcima po glavi. Drugima će to biti potvrda da je njihov način vaspitanja dobar jer će dobiti saznanja i podršku koju jednostavno ne mogu naći na većini mesta.
    Mnogi poput mene koji imaju odraslu decu verovatno će pomisliti: „Gde je ova knjiga bila kad su moja deca bila mala?!”

    Jednostavna je činjenica da nismo bili svesni neverovatnih spoznaja koje dr Šafali Sabari deli s nama u ovoj knjizi. lako volimo svoju decu i radili smo kako smo najbolje znali, naše su se metode zasnivale na roditeljstvu koje smo iskusili u vlastitom detinjstvu. Zato zapravo nismo znali kako da se drugačije odnosimo prema deci na jedan nežniji i pozitivniji način koji bi ih pretvorio u samouverene, srećne i odgovorne odrasle Ijude.

    Na pamet mi padaju reči iz mjuzikla Isus Hrist Superstar. ,,Mo- žemo li, molim vas, početi ponovo?” A odgovor je - da! I kao roditelji i kao svi uključeni u brigu o deci.

    Više detalja

    Br.strana: 268

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2021.

    Izdavač: Harfa & Pametnica

    ISBN: 9788681222195

    Šifra: 206570
    Cena: 2.199 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 268

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2021.

    Izdavač: Harfa & Pametnica

    ISBN: 9788681222195

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.