• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Iza granica vidljivoga
    Iza granica vidljivoga

    Iza granica vidljivoga

    OPIS KNJIGE:


    "Iza granica vidljivoga"
    autora Ivica Picek, uglednog teorijskog fizičara, predstavlja fascinantnu pustolovinu kroz povijest i sadašnjost znanstvenih otkrića koja oblikuju naše razumijevanje svemira. Ova knjiga nije samo zbir znanstvenih činjenica; ona je osobna priča o autorovom putu kroz složen svijet moderne fizike, od temeljnih koncepata astrologije i alkemije do sofisticiranih ideja u astronomiji, kemiji i kvantnoj mehanici.

    Knjiga počinje opisom kako se historijska astrologija pretvorila u astronomiju i kako je alkemija, kroz vjekove eksperimentiranja i promišljanja, evoluirala u kemiju. Ovi povijesni pregledi služe kao uvod u kompleksniji svijet kvantne fizike i opće teorije relativnosti, temelje suvremene znanosti koje su promijenile način na koji percipiramo svijet oko nas. Picek koristi svoje bogato znanje i iskustvo da na jednostavan način objasni ove često teško shvatljive koncepte.

    Autor unosi i jedinstveni narativni element kroz lik Sofije, svoj alter ego, koji mu služi kao saputnik u istraživanjima i razmišljanjima. Sofija simbolizira nepotkupljivu znatiželju i težnju za dubljim razumijevanjem svijeta, što čini knjigu dinamičnom i osobnom. Ova metaforična figura omogućava čitateljima da na intuitivan način pristupe složenim znanstvenim idejama.

    Jedan od ključnih aspekata knjige je istraživanje tamne tvari, jednog od najvećih misterija suvremene fizike. Picek detaljno opisuje kako su kvarkovi i leptoni, osnovne sastavnice materije, poznati, ali kako ostaje mnogo toga što još uvijek nije razumljivo, poput prirode i utjecaja tamne tvari na strukturu svemira.

    "Iza granica vidljivoga" nije samo znanstvena literatura; to je introspektivno putovanje koje čitatelje izaziva da razmišljaju o velikim pitanjima poput postanka svemira, prirode realnosti i našeg mjesta u kosmosu. Picekova sposobnost da premosti jaz između kompleksne znanosti i široke publike čini ovu knjigu ne samo poučnom, već i inspirativnom.

    Ovo djelo je neprocjenjivo za svakoga tko želi dublje zaroniti u svijet fizike i razumjeti kako povijesni razvoj znanstvenih disciplina oblikuje našu sadašnjost i budućnost. Picekova "Enciklopedija" nije samo izložba znanstvenih dostignuća; ona je putokaz za sve one željne razumijevanja pravih principa koji upravljaju našim sveobuhvatnim, a ponekad i nevidljivim svijetom.

    Više detalja

    Br.strana: 232

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Školska knjiga d.d. Zagreb

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789530621282

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 239880
    Cena: 4.523 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 232

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Školska knjiga d.d. Zagreb

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789530621282

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.