• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Itaka
    Itaka

    Itaka

    OPIS KNJIGE:


    "Itaka"
    Claire North moćna je reinterpretacija klasične priče, preispitujući Epove događaje i junake iz teško ignorirane ženske perspektive. Penelopa, vječno predstavljena kao vjerna supruga čekajući Odiseja, u ovom romanu dobiva potpuno novu ulogu - kao protagonistica, vladarica, i strateg koja se suočava s političkim i ličnim izazovima na otoku Itaci.

    U srcu ove priče je odiseja žena koje su ostale iza muškaraca odvedenih u Trojanski rat. Penelopa, svjesna da je svijet oko nje pun neprijatelja, pokušava sačuvati kraljevstvo od ambicioznih prosaca koji vrebaju na njezinu poziciju i bogatstvo. Ova priča zadirkuje teme snage, otpora i ženskog liderstva u patrijarhalnom svijetu koji ne dopušta slabosti.

    North ne staje samo na Penelopi. Roman također pruža uvid u živote drugih žena na Itaci, od robova do plemkinja, koje se svaka na svoj način bore za preživljavanje u očekivanju muškaraca koji se možda nikada neće vratiti. Kroz ove likove, North istražuje kako žene koriste inteligenciju, lukavstvo i hrabrost da utječu na događaje oko sebe, često u tišini i tajnosti.

    "Itaka"
    se isto tako dotiče utjecaja bogova na ljudske sudbine, prikazujući kako kapriciozne božanske odluke utječu na živote običnih ljudi. Claire North koristi ovaj aspekt priče da razotkrije kako su žene često bile nepravedno zanemarene ili pogrešno prikazane u klasičnim mitovima, te kako njihove priče sadrže složenosti koje zaslužuju biti ispričane.

    Osim što je duboko emotivna i strateški složena, "Itaka" je stilski snažna i pripovjedački inovativna. Northin jezik je bogat i evokativan, a način na koji isprepliće priče, realnosti i vremenske perspektive čini ovu knjigu iznimno dinamičnom. Pripovjedanje iz više glasova omogućuje čitatelju da doživi Itaku iz različitih uglova, približavajući emotivni i socijalni pejzaž otoka na način koji je izuzetno živopisan i uvjerljiv.

    Claire North u "Itaci" ne samo da daje glas Penelopi i njezinim suputnicama, već i izaziva tradicionalne narative, postavljajući pitanja o moći, narativnoj kontroli i historijskoj istini. Ovaj roman je hrabra i originalna knjiga koja osvježava poznatu priču, čineći je relevantnom i provokativnom za suvremenog čitatelja.

    Više detalja

    Br.strana: 380

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Stilus knjiga

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789533721279

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 239624
    Cena: 4.342 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 380

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Stilus knjiga

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789533721279

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.