• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Iluzije
    Iluzije

    Iluzije

    OPIS KNJIGE:

    Iz recenzije:

    Život je komplikovan i mi ga proživimo u zabludama i iluzijama. U njemu postoje ustaljena pravila koja smo mi postavili, a koja istovremeno kršimo i menjamo prema nekim svojim sopstvenim merilima i potrebama...

    Ta obmana, ili samoobmana nas uljuška u uverenje da nešto činimo ispravno. Ta varka, ili uobraženje, postaje opravdanje za naše životne stavove, činjenja ili nečinjenja, za naše životne izbore, moralne sudove i onda kroz njih posmatramo i sebe i ljude oko sebe.

    Pritom, zaboravljamo da taj naš opažaj izvesnih pojava i poimanja u stvarnosti, može biti pogrešan i izobličen i da je uvek uslovljen nekim objektivnim ili subjektivnim činiocima za koje se sami opredeljujemo, posmatrajući ih kroz sopstvene životne okolnosti i iskustva.

    Aleksa, Cveta, Joka, Nikola, Milica, Ljubica, uz Jovana, Johana, Mišu i mnoštvo drugih likova su ljudi sa životnim problemima, iskušenjima i dilemama, koje razrešavaju onako kako im srce nalaže.

    Junaci romana Iluzije Marice Popović, kako to i sam naslov kaže, stvaraju sopstvene iluzije života i morala, rušeći pritom neke tuđe. Ma koliko bili svesni da to što u svojim životima čine, nije u skladu sa nekim opšteprihvaćenim normama, svoje postupke pravdaju sopstvenim iluzijama o pravdi i pravičnosti.

    A šta su pravda i pravičnost, šta je moral, šta je osim ekstremnih krajnosti darivanja i oduzimanja života dobro, a šta zlo? Zavisi šta su nam kriterijumi i koliko smo duboko zagazili u sopstvenu iluziju.

    Roman Iluzije Marice Popović je porodična drama jedne, čak dobrostojeće i uspešne porodice. Baziran je na istinitoj (ne autobiografskoj priči) i bavi se nepredvidivim sudbinama članova ove porodice, u kojoj se prepliću tajne, prevare, laži, mržnja, ljubavi...

    U njemu se njihovi životi upliću i pletu u nerazmrsivo klupko iluzija koje biju bitku sa tuđim, pojedinačnim i grupnim normama i načelima života, a sve u želji za životnim ispunjenjem i srećom.

    Ovo je roman, u kom Marica Popović nastavlja da skida velove nedodirljivosti i zabrana sa tema koje su prisutne ”tu, oko nas”, ili u nama samima. Roman koji razotkriva tabue i pomera granice...“

    Dragan Tošić, profesor

    Više detalja

    Br.strana: 280

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2021.

    Izdavač: Autorsko izdanje

    ISBN: 9788690322602

    Šifra: 205004
    Cena: 990 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 280

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2021.

    Izdavač: Autorsko izdanje

    ISBN: 9788690322602

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.