• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Hram Boga živoga
    Hram Boga živoga

    Hram Boga živoga

    OPIS KNJIGE:

    "Hram Boga živoga" autora Stefana Vučkovića predstavlja značajno delo duhovne literature koje duboko zaranja u suštinu ljudske egzistencije i njenog odnosa prema božanskom.

    Vučković obrađuje kompleksne teološke teme kroz prizmu pravoslavne duhovnosti, istražujući veze između čoveka kao stvorenja i njegovog kreatora, Boga.

    Ovaj tekst je ispunjen bogatim opisima ljudske prirode i njenog kosmičkog značaja, promišljajući ljudsku egzistenciju kao odraz božanske lepote. Autor vodi čitaoce kroz meditativnu analizu čoveka kao "ikone" Božije, što predstavlja osnovni koncept u pravoslavnoj teologiji da je čovek stvoren po Božijem liku i podobiju. Vučković naglašava da je svaki čovek, u svojoj suštini, božanski hram živoga Boga, koji ima zadatak da se neprestano usavršava, upodobljavajući se svojem Tvorcu.

    Knjiga istražuje i idea duhovnog rasta, naglašavajući kako čovek treba da se stalno trudi da svojim rečima, delima i celokupnim životom proslavlja Stvoritelja. Vučković uključuje anegdote i primeri iz života svetaca, ali i običnih ljudi, ilustrujući kako se kroz svakodnevne živote manifestuje potraga za duhovnom punoćom i odrazom božanskog.

    "Hram Boga živoga" takođe se osvrće na ideju večnog života i kako koncept nesmrtnosti utiče na naša razmišljanja, odluke i živote. Autor provokativno postavlja pitanja o značenju i vremenu božanske proslave čoveka, naglašavajući nepredvidivost i čudo postojanja.

    Knjiga je napisana s dubokim poštovanjem prema pravoslavnoj tradiciji i bogato je ukrašena citatima iz Svetog pisma, kao i mislima crkvenih otaca, čime Vučković pruža čitaocima kako intelektualno tako i duhovno obogaćujuće iskustvo.

    Stefan Vučković kroz "Hram Boga živoga" vodi čitaoce na putovanje kroz dubine ljudske duše, podstičući ih da razmisle o svojoj vlastitoj ulozi u duhovnom pejzažu sveta, te o načinima na koje mogu doprineti i svoje živote pretvoriti u hramove živoga Boga.

    Ovo delo predstavlja ne samo teološku meditaciju, već i poziv na akciju, motivišući pojedince da žive živote punim plućima, svesni svoje božanske prirode i odgovornosti.

    Više detalja

    Br.strana: 168

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Udruženje Slovensko slovo

    ISBN: 9788682488064

    Šifra: 239740
    Cena: 770 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 168

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Udruženje Slovensko slovo

    ISBN: 9788682488064

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.