• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Geopolitika i kriptopolitika
    Geopolitika i kriptopolitika

    Geopolitika i kriptopolitika

    Ljubiša Despotović,Vanja Glišin

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Geopolitika i kriptopolitika" autora Ljubiše Despotovića i Vanje Glišina nudi uvid u složenu mrežu prikrivenih snaga koje oblikuju globalne političke i ekonomske trendove.

    Ova delo analizira kako kriptopolitičke sile manipulišu informacijama i događajima kako bi ostvarile svoje ciljeve, često na račun javnog interesa i transparentnosti.

    Autori detaljno razmatraju kako se geopolitički i kriptopolitički interesi prepliću, formirajući strategije koje utiču na globalne narative i političke poteze.

    Razmatrajući savremene i istorijske primere, knjiga otkriva metode koje moćnici koriste da usmere političke i ekonomske procese, koristeći se medijima, tehnologijom i drugim alatima za oblikovanje percepcije javnosti.

    Posebno važan segment knjige odnosi se na analizu medija i njihovu ulogu u kreiranju kontrolisane stvarnosti. Despotović i Glišin istražuju kako se narativi grade i šire kako bi podržali skrivene agende, osvetljavajući primere medijske manipulacije i političke propagande koji imaju globalni uticaj.

    Knjiga takođe analizira savremene geopolitičke krize i promene, pružajući primer iz realnog vremena o tome kako se kriptopolitičke taktike koriste za vođenje međunarodne politike.

    Različiti regionalni i globalni konteksti razmatrani su kako bi se pokazalo kako kriptopolitika deluje na praktičnim primerima, od uticaja na izborne procese do kreiranja međunarodnih alijansi i izazivanja političkih kriza.

    "Geopolitika i kriptopolitika" je neophodna literatura za one koji žele da razumeju mehanizme koji stoje iza vesti koje čitamo i događaja koji oblikuju svetsku scenu.

    Knjiga ne samo da obrazuje čitaoce o skrivenim aspektima globalnih dešavanja, već ih i oprema sa znanjem i alatima potrebnim za kritičko osmišljavanje i suprotstavljanje manipulaciji i dezinformacijama.

    Ovo delo je izuzetno važno za sve koji teže da budu dobro informisani, kritički nastrojeni građani u sve kompleksnijem geopolitičkom kontekstu.

    Više detalja

    Br.strana: 248

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Catena Mundi

    ISBN: 9788663432109

    Šifra: 240876
    Cena: 1.320 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 248

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Catena Mundi

    ISBN: 9788663432109

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.