• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Fernando Magelan i rajska ptica
    Fernando Magelan i rajska ptica

    Fernando Magelan i rajska ptica

    OPIS KNJIGE:

    Na ovim stranicama čitaoci prate neobične epizode koje potiču iz doživljaja ličnosti koja je postala besmrtna zahvaljujući svojim podvizima, i stoga su svi čuli za nju, ili su o njoj čitali u literaturi, ali čitaoci bi zaista voleli da je upoznaju izbliza. Kako bismo dostigli tu želju i približili se ljudskom biću kakav je bio Fernando Magelan, moramo da dosegnemo do drama koje je proživljavao i ostvarenjima za koja se zalagao, a zbog čega je postao tako slavan. Upravo to se nalazi u ovom delu koje predstavlja mnogo više od datuma, mesta i istorijskih referenci. Čitavo delo predstavlja poziv da se Fernando Magelan upozna kao čovek od krvi i mesa, što je i bio, sa svojom neobičnom naravi, svojom borbenom rasom, svojom neukrotivom snagom volje, koja mu je omogućila da stigne tamo gde niko pre njega nije stigao, ali i sa svojim frustracijama, slabostima i životnim razočaranjima.

    … Žoao Morgado sada omogućava da se na inovativan način otkrije biografija Fernanda Magelana. Posredstvom putovanja kroz vreme i prostor, čitalac prati korak po korak ono što je najverodostojnije moguće ponuditi o ovom istorijskom događaju tog velikog kapetana. Sve ovo se dešava zahvaljujući kreativnom geniju Žoaoa Morgada i njegovoj ogromnoj sposobnosti da ponovo stvara ambijente na jeziku koji ume da poštuje ton epohe ne upadajući u anahronosti, a da delo ne bude teško i naporno za čitanje, navodeći nas na ovaj način da lako uronimo u ambijent u kome po prvi put prelazimo čitavu zemljinu kuglu kao da smo se nalazili tamo pre petstotina godina. Nije lako uhvatiti jedan tako silan i dramatičan život poput onoga koji je vodio Fernando Magelan. Međutim, Morgado to postiže u potpunosti jer ima talenat i zaslugu da je tražio i uspeo da dosegne istinu u onoj meri u kojoj je to bilo moguće, pokrivajući je tako pažljivom i brižljivom maštom, kako bi podario novi život jednom licu koje se uzdiglo do stanja besmrtnosti.


    Žoze Manuel Garsija, istoričar
    (iz predgovora portugalskom izdanju)

    Više detalja

    Br.strana: 373

    Povez: broširano

    God.izdanja: 2022.

    Izdavač: Čigoja

    ISBN: 9788653108267

    Šifra: 224344
    Cena: 1.430 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 373

    Povez: broširano

    God.izdanja: 2022.

    Izdavač: Čigoja

    ISBN: 9788653108267

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.