• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Enciklopedija - Suvremeni ratovi i drugi oblici kolektivnog nasilja nakon 1945.
    Enciklopedija - Suvremeni ratovi i drugi oblici kolektivnog nasilja nakon 1945.

    Enciklopedija - Suvremeni ratovi i drugi oblici kolektivnog nasilja nakon 1945.

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Enciklopedija - Suvremeni ratovi i drugi oblici kolektivnog nasilja nakon 1945." autora Hrvoja Barberića nudi temeljito istraženu i sveobuhvatnu analizu oblika nasilja koji su obilježili suvremenu svjetsku povijest od završetka Drugog svjetskog rata do danas. Ova enciklopedijska studija razmatra širok spektar događaja, od konvencionalnih ratova do terorističkih kampanja, vojnih udara i građanskih nemira, pružajući čitateljima dubinski uvid u složene uzroke, razvoj i posljedice ovih događaja.

    Knjiga se sastoji od 138 detaljno obrađenih tematskih poglavlja koja sistematiziraju i objašnjavaju različite oblike kolektivnog nasilja kroz precizne studije slučaja, ističući značajne ratove i nasilne epizode u različitim geografskim i političkim kontekstima. Svako poglavlje analizira određeni konflikt ili niz konflikata unutar određene države ili regije, pružajući temeljne informacije o njihovim uzrocima, glavnim akterima, tijeku i značajnim događajima, kao i o širim međunarodnim odnosima koji su utjecali na njihov ishod.

    Autor koristi znanstveni pristup kako bi razjasnio često nejasne i pogrešno interpretirane termine vezane za rat i nasilje. Na početku knjige, Barberić predlaže opću tipologiju nasilja koja se koristi u suvremenim društvima, objašnjavajući kako se ti pojmovi odnose na specifične situacije opisane u knjizi. Ovaj uvodni segment također daje kontekst i omogućava čitateljima da bolje razumiju različite dimenzije i implikacije kolektivnog nasilja.

    "Enciklopedija" također istražuje kompleksne veze između različitih oblika nasilja unutar iste zemlje, pokazujući kako se određeni sukobi i nasilni događaji preklapaju ili uzročno povezuju. Barberićeva analiza pruža esencijalne uvide u međuzavisnost ratova, terorističkih i građanskih nemira, te vojnih udara, što čitateljima omogućava da razumiju kako se kolektivno nasilje razvija i transformira kroz vrijeme.

    Ova knjiga je neprocjenjiv resurs za studente, akademike, političke analitičare, kao i za širu javnost zainteresiranu za međunarodne odnose, povijest, političku znanost i studije mira i sukoba. Ona ne samo da dokumentira i objašnjava prošle događaje, već i pruža alate za razumijevanje trenutnih i budućih izazova u globalnom kontekstu. Kroz svoju metodologiju, opsežnost tema i pedantnu analizu, "Enciklopedija - Suvremeni ratovi i drugi oblici kolektivnog nasilja nakon 1945." predstavlja temeljito i informativno štivo koje osvjetljava tamne aspekte modernog svijeta i nudi ključ za njihovo bolje razumijevanje.

    Više detalja

    Br.strana: 672

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Školska knjiga d.d. Zagreb

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789530622753

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 239869
    Cena: 15.606 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 672

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Školska knjiga d.d. Zagreb

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789530622753

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.