• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Električni organizam
    Električni organizam

    Električni organizam

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Električni organizam" autora Miloša Petrika je inovativni hibrid koji žanrovsku literaturu podiže na zavidan nivo, uklapajući se savršeno u suvremeni trenutak beogradske scene, ali sa značajnim tvistom - radnja se odvija u alternativnoj verziji grada.

    Roman je bogat žanrovskim eksperimentima, tečno preplićući detektivski žanr s elementima društvenog romana, fantastike i trilera, stvarajući upečatljiv i složen narativ koji izaziva čitaoca da preispita poznate realnosti.

    Priča prati junakinju koja se nalazi u centru vrteške događaja: grad je preplavljen građanskim protestima, tehnološkim kriminalom, i apsolutnom nepredvidivošću svakodnevnog života, gdje su posvećeni državni službenici jednako ugroženi kao i obični građani.

    Autor hiperrealistično prikazuje grad Beograd u paralelnom univerzumu, gdje su sličnosti s našim svetom zadivljujuće i pomalo zastrašujuće. Ovaj Beograd pulsira životom, pun je ukusne hrane, živopisnih likova koji daju romanu snagu verodostojnosti, ali i ponekog mrtvog tijela koje podseća na stalnu prisutnost opasnosti.

    Petrik upotrebljava složenu naraciju koja čitaoca vodi kroz meandre kriminalnih radnji, neprestano testirajući granice percepcije stvarnosti. U središtu priče je junakinja, čija borba za istinom postaje metafora za šire društvene i etičke dileme.

    Ona kroz kišu metaka, preko brda leševa, kroz šum nesporazuma i spletki krči put ka spoznaji koja premašuje njene osobne granice, nudeći čitaocima ne samo trilersku napetost već i duboke uvide u ljudsku prirodu i društvene dinamike.

    "Električni organizam" Miloša Petrika je, kako su kritičari primetili, pravi krimić, ali onaj koji postavlja intelektualne izazove, pokreće filozofska razmišljanja i prevazilazi očekivanja žanra svojom originalnošću i društvenom angažovanošću.

    Ovo je roman koji ostaje u mislima čitaoca dugo nakon što se poslednja stranica zatvori, potičući na razmišljanje o paralelama i kontrastima našeg sveta sa svetom koji Petrik maestralno oslikava.

    Prelistaj
    Više detalja

    Br.strana: 103

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Rende

    ISBN: 9788661730863

    Dostupnost: isporuka za 7 do 15
    Šifra: 239877
    Cena: 1.320 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 103

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Rende

    ISBN: 9788661730863

    Dostupnost: isporuka za 7 do 15
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.