• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Druga violina i druge priče
    Druga violina i druge priče

    Druga violina i druge priče

    OPIS KNJIGE:

    "Druga violina i druge priče" autora Aleksandra M. Gatalice predstavlja zbirku kratkih priča koje su spoj umetničke senzibilnosti, emotivnih nijansi i dubokih ljudskih odnosa. Svaka priča u ovoj zbirci otkriva složene sudbine likova, njihove unutrašnje borbe i neizgovorene želje, često kroz prizmu muzike i umetnosti.

    Naslovna priča, "Druga violina", otkriva dirljivu ljubavnu priču između violiniste i njegove violine, ali i između njega i njegove muzikalne partnerke, koja kroz muziku pokušava da mu prenese svoje emocije. Kroz virtuozno izvođenje Betovenove Krojcerove sonate, pripovedačica se trudi da svom voljenom Vasji saopšti dubinu svojih osećanja. Njihov jezik ljubavi nije običan razgovor, već note koje vibriraju kroz prostor, stvarajući most između dva srca.

    Gatalica majstorski koristi muziku kao metaforu za međuljudske odnose, otkrivajući kako su tonovi i melodije sposobni da prenesu ono što reči često ne mogu. U pričama se prepliću ljubav, tuga, čežnja i umetnost, stvarajući bogat tapiseriju emocija koja rezonira sa čitaocem.

    Priča "Jedna ljubav" posebno ističe snagu neverbalne komunikacije i unutrašnjeg sveta likova. Pripovedačica, svirajući klavir uz Vasjinu violinu, traži potvrdu njegove ljubavi kroz zajedničku muziku. Njegova posvećenost violini i trenutak kada konačno otvara oči, nakon što je primio njenu muzičku poruku, oslikava suptilnu, ali snažnu dinamiku njihovog odnosa. Kroz ovaj trenutak, Gatalica prikazuje kako muzika može biti most između duša, način da se izraze najdublje emocije i misli.

    Zbirka "Druga violina i druge priče" nudi čitaocima intiman pogled u svet umetnika i njihovih inspiracija, prožetih emotivnim dubinama i kompleksnostima ljudskih odnosa. Svaka priča je kao muzikalna kompozicija, sa svojim ritmom, harmonijom i melodijom, koje zajedno čine jedinstveno iskustvo čitanja.

    Gatalicina proza je bogata, senzibilna i duboko humana, čime uspeva da stvori atmosferu koja ostavlja snažan utisak na čitaoca. Njegove priče nisu samo literarna dela, već su i emotivni pejzaži kroz koje čitalac putuje, otkrivajući lepotu i bol umetnosti i ljubavi.

    Više detalja

    Br.strana: 212

    Povez: broš

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Akademska knjiga

    ISBN: 9788662635235

    Šifra: 240814
    Cena: 1.320 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 212

    Povez: broš

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Akademska knjiga

    ISBN: 9788662635235

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.