• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Doviđenja, i hvala na svim ribama
    Doviđenja, i hvala na svim ribama

    Doviđenja, i hvala na svim ribama

    OPIS KNJIGE:


    "Doviđenja, i hvala na svim ribama"
    četvrti je roman u čuvenom serijalu "Vodič kroz Galaksiju za autostopere" autora Douglasa Adamsa, poznat po svom karakterističnom humoru i genijalnim zapletima. Nakon potraga kroz prostranstva svemira, neobičnih susreta s raznim bićima i suočavanja sa apsurdima postojanja, Arthur Dent se neočekivano vraća na Zemlju, koja je prema svim saznanjima trebala biti uništena.

    Roman počinje tajanstvenim povratkom Arthura na njegovu rodnu planetu, na kojoj ništa nije kako se čini. Njegova kuća, koju je dobro poznavao, tamo je čeka netaknuta, uprkos činjenici da je Zemlja trebala biti uništena kako bi napravila mesto za svemirski autoput. Adams koristi ovu apsurdnu situaciju da istraži teme o iliuziji, realnosti i nepredvidljivosti života, postavljajući Arthuru, ali i čitaocima, brojne filozofske zagonetke.

    Arthur se također upušta u novu ljubavnu avanturu sa novim likom Fenchurch, koji dolazi sa svojim misterijama. Njihova povezanost ukazuje na to da čak i u najčudnijim okolnostima, osnovne ljudske težnje kao što su ljubav, prijateljstvo i potraga za smislom ostaju konstantne.

    "Doviđen. i hvala na svim ribama" takođe zadire duboko u ekološke teme, komentarišući odnos ljudi prema prirodi i životnoj sredini na načine koji su iznenađujuće duboki za delo koje se često oslanja na komične i satirične elemente. Tajanstveni poklon koji Arthur pronalazi, akvarij sa natpisom koji daje knjizi naslov, simbolično predstavlja zahvalnost prema prirodi koju često uzimamo zdravo za gotovo.

    Knjiga je puna Adamsove prepoznatljive inteligentne humora i oštrih promišljanja o apsurdnostima ljudske egzistencije. On vodi čitaoce kroz niz fantastičnih avantura koje postavljaju fundamentalna pitanja o tome šta znači biti ljudsko biće u beskrajno širokom, često neobjašnjivom svemiru. Kroz seriju neočekivanih i bizarnih preokreta, Arthur i njegovi suputnici istražuju nove aspekte ljudske prirode i dublje vrednosti koje povezuju sve nas, bez obzira na to koliko se naš svemir čini haotičnim.

    "Doviđenja, i hvala na svim ribama"
    ne samo da nastavlja teme i stilove koji su definisali serijal, već ih proširuje, dajući čitaocima još bogatije i emotivnije iskustvo koje je i zabavno i promišljeno. Ova knjiga je idealna za fanove serijala, kao i za one koji cene književnost koja istovremeno zabavlja i podstiče na razmišljanje.

    Više detalja

    Br.strana: 184

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Školska knjiga d.d. Zagreb

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789533421964

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 239866
    Cena: 3.327 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 184

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2023.

    Izdavač: Školska knjiga d.d. Zagreb

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789533421964

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.