• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Dosije Glumac
    Dosije Glumac

    Dosije Glumac

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Dosije Glumac" autorice Isidore Radonjić oštro se upušta u složenu i mračnu tematiku seksualnog nasilja, medijskog uticaja i kolektivne odgovornosti društva u oblikovanju javnog mišljenja. Smeštena u savremeni kontekst gde vijesti brzo kruže društvenim mrežama, ova knjiga razotkriva duboke etičke dileme koje prate javno razotkrivanje zločina.

    Centralni lik, Marija, ponovo doživljava svoje stare traume kada čuje vijesti o poznatom glumcu koji je optužen za silovanje koleginice. Ovaj događaj je pokreće da preispita sopstvenu prošlost i suoči se sa dugogodišnjim ćutanjem. Potaknuta pozivom svoje stare prijateljice Viktorije, istaknute novinarke, Marija se odlučuje da se priključi medijskoj kampanji protiv navodnog silovatelja, u nadi da će svojim iskustvom pomoći u borbi za pravdu.

    Radnja se zahuktava kako se medijska kampanja širi, a linije između istine i laži postaju sve zamagljenije. Marija, suočena s pristrasnošću, dezinformacijama i zakulisnim igrama moći, počinje da sumnja u legitimnost i moralne temelje kampanje koju je podržala. Njen unutrašnji sukob i moralne dileme postaju sve izraženiji kako dublje ulazi u istragu koja razotkriva mračne strane kako medijske tako i društvene dinamike.

    "Dosije Glumac"
    istražuje moć informacija i dezinformacija u digitalnom dobu, propitujući kako manipulacija činjenicama može oblikovati, pa čak i kontrolisati javno mnjenje. Radonjićeva vješto koristi svoje likove da postavi pitanja o pravdi, odgovornosti i etičkim granicama u borbi protiv nasilja. Roman je provokativan i izaziva čitatelja da razmisli o ulozi koju svako od nas ima u konstrukciji "istine" u eri kada se stvarnost može programirati i manipulirati.

    "Dosije Glumac"
    je dinamičan, izazovan i intenzivan roman koji se ne boji da zaroni u neke od najtežih pitanja našeg vremena, čineći ga izuzetno relevantnim i važnim čitanjem za savremene čitatelje koji žele dublje razumeti i preispitati interakciju između ličnih tragedija i javnog izlaganja u medijskom prostoru.

    Više detalja

    Br.strana: 200

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Laguna

    ISBN: 9788652151905

    Šifra: 239487
    Cena: 899 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 200

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Laguna

    ISBN: 9788652151905

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.