• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Da li je majka mrtva?
    Da li je majka mrtva?

    Da li je majka mrtva?

    OPIS KNJIGE:

    "Da li je majka mrtva" Vigdis Jurt je psihološki kompleksan i emotivno intenzivan roman koji se bavi temama porodičnih odnosa, traume, i potrage za identitetom.

    Kroz priču o opsesivnoj i očajničkoj potrazi za tajnama iz prošlosti, Vigdis Jurt vodi čitaoce kroz duboke i često bolne slojeve ljudske psihe i porodične dinamike.

    Glavna junakinja romana nosi teret bolne prošlosti i neraščišćenih odnosa sa majkom, što je centralni motiv njenog putovanja kroz roman. Ona je umetnica koja se vraća u rodni grad nakon mnogo godina, suočavajući se sa duhovima prošlosti i bolom koji je godinama potiskivala. Traganje za majkom postaje simbolično traganje za samom sobom, za odgovorima na pitanja koja su je mučila celog života.

    Jurt majstorski oslikava unutrašnji svet svoje junakinje, koristeći bogat i sugestivan jezik kako bi prenela čitavu lepezu emocija – od očajanja i tuge, do besa i konačnog oslobađanja. Čitaoci se nalaze u središtu ovog emotivnog vrtloga, delom zbog veštog pripovedanja koje ih uvlači u intimne misli i osećanja glavnog lika.

    Radnja romana postepeno doseže svoj vrhunac, dok se tajne otkrivaju, a junakinja dolazi do ključnih saznanja o svojoj prošlosti i porodici. Proces suočavanja sa prošlošću i otkrivanja istine donosi katarzu, ali i postavlja pitanja o mogućnosti potpunog izlečenja i pomirenja. Na kraju, junakinja se oslobađa tereta prošlosti, ali čitaoci ostaju zamišljeni nad sudbinom likova i sopstvenim životnim dilemama.

    Roman "Da li je majka mrtva" ne nudi jednostavne odgovore, već postavlja teška pitanja o porodici, identitetu, i traumi. Jurt koristi introspektivan i refleksivan ton kako bi podstakla čitaoce na razmišljanje o vlastitim odnosima i emocionalnim ranama koje se prenose iz generacije u generaciju. Kroz priču o jednoj ženi, roman istražuje univerzalne teme i pruža dubok uvid u ljudsku prirodu.

    Kritičari su hvalili roman zbog njegove "istinitosti", ne u smislu faktografske tačnosti, već u načinu na koji deluje na čitaoca. Johana Haukova tvrdnja da "istinitost dela ne počiva u njegovom odnosu prema takozvanoj stvarnosti, već u načinu na koji deluje na posmatrača" savršeno se primenjuje na ovaj roman. Čitaoci će se nesumnjivo osećati pogođeni i emocionalno investirani u sudbinu junakinje, potvrđujući time bolnu istinitost ovog dela.

    "Da li je majka mrtva" Vigdis Jurt je roman koji duboko prožima čitaoca, otvarajući pitanja o prošlosti, sećanju, i procesu isceljenja. Njegova emotivna snaga i psihološka dubina čine ga delom koje će ostaviti trajan utisak na svakog ko se usudi da zaronu u njegove stranice.

    Više detalja

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Štrik Publishing House

    Šifra: 240194
    Cena: 1.320 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Štrik Publishing House

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.