• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Crveni golubovi
    Crveni goluboviCrveni golubovi

    Crveni golubovi

    OPIS KNJIGE:

    Roman "Crveni golubovi" Sanje Lovrenčić je kompleksno i višeslojno delo koje na inventivan način spaja elemente fantastike s realističkim prikazom savremenog sveta, težeći da odgovori na neka od gorućih pitanja današnjice. Pripovest počinje kada glavna junakinja nasleđuje kuću na neimenovanom mediteranskom otoku, očekujući da će to biti prilika za povlačenje iz užurbanog života i prilika za introspekciju.

    Međutim, oslobađanje golubova koje je uzgajao njen preminuli rođak Toni, inicira niz neočekivanih događaja koji preobražavaju njen boravak u nešto mnogo više od jednostavnog bijega od svakodnevnice. Golubovi se vraćaju s nekoliko Tonijevih starih prijatelja, članova ostarjele kazališne družine i aktivista iz burnih godina olova. Njihovi dolasci i priče transformišu idilični pejzaž u mesto gde se prošlost i sadašnjost prepliću, dovodeći do duboke refleksije o političkim, društvenim i ekološkim temama.

    Knjiga istražuje internacionalni terorizam sedamdesetih godina prošlog veka, ekonomske nepravde, devastaciju prirode i virtualne utopije kroz prizmu ličnih priča i istorijskih reminiscencija. Pripovjedačica, kroz interakciju sa gostima i njihovim pričama, biva uvučena u njihove živote toliko da na kraju preuzima obavezu da prenese njihovu priču dalje, čime se njeno nasleđe i odgovornost proširuju mnogo dalje od same kuće i golubova.

    "Crveni golubovi" su takođe obogaćeni "Pjesmaricom", zbirkom poetskih fragmenata koji služe kao skice za prozne delove romana. Ova mešavina poezije i proze dodaje dodatni sloj tekstualne bogatosti i omogućava Lovrenčić da stilski i tematski produbi narativ.

    Ova dvostruka knjiga je više od puke fikcije; to je meditacija o nasleđu, odgovornosti i moći pripovedanja da oblikuje razumevanje prošlosti i budućnosti. Lovrenčić koristi svoj izuzetan narativni talenat da istraži kako individualne sudbine odražavaju šire društvene promene, čineći "Crveni golubovi" relevantnim ne samo za razumevanje posebnog istorijskog trenutka, već i za kontemplaciju o trajnim ljudskim dilemama u svetu koji se neprestano menja.

    Više detalja

    Br.strana: 292

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2022.

    Izdavač: Mala zvona, Zagreb

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789538313592

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 239969
    Cena: 4.410 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 292

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2022.

    Izdavač: Mala zvona, Zagreb

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789538313592

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.