• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Čovek bez obaveza
    Čovek bez obaveza

    Čovek bez obaveza

    OPIS KNJIGE:

    "Čovek bez obaveza" autora Miroslava Ćurčića predstavlja treći roman koji zaokružuje trilogiju započetu prethodnim delima, nastavljajući istraživanje složenih tema i likova.

    Roman pripoveda o Lahoru, liku koji simbolizuje otuđenog pojedinca u savremenom društvu, kroz čiji život pratimo posledice života u turbulentnim vremenima.

    Lahor, "čovek bez obaveza", figura je koja se suočava sa izazovima i paradoksima slobode u ograničavajućim okolnostima. On živi na margini društva, slobodan od obaveza, ali istovremeno zarobljen unutar sopstvene izolovanosti i posledica koje to donosi.

    Njegova priča je ujedno i ogledalo vremena i mesta koje okarakteriše nesreća i politička previranja, te roman postavlja duboka pitanja o odgovornosti i moralu u neizvesnim vremenima.

    Ćurčićev narativ je intenzivan i politički angažovan. Kroz Lahorov lik i njegove interakcije, roman istražuje kako individualne odluke rezonuju u širim društvenim i političkim kontekstima. Ovaj roman je, možda više od prethodnih dela, usmeren na humanost svojih likova, prikazujući njihove borbe, padove i težnje kroz prizmu društvene stvarnosti.

    "Čovek bez obaveza" nije samo priča o jednom čoveku; to je priča o svima nama, o izborima koje pravimo i svetu koji gradimo ili rušimo svojim akcijama. Ćurčić koristi narativ Lahora kao sredstvo da postavi pitanja o samosvesti, odgovornosti i posledicama koje naše živote čine značajnim ili tragičnim. Svojom snažnom prozom, autor ne samo da kritikuje društvo, već i izaziva čitaoca da preispita sopstvene živote i izbore.

    Roman "Čovek bez obaveza" je, s tim u vidu, izuzetno relevantan i provokativan, nudeći ne samo literarni nego i moralni i društveni komentar koji ostaje dugo sa čitaocima nakon što završe čitanje. To je delo koje ne samo da završava trilogiju, već i potencira na razmišljanje o suštinskim pitanjima našeg vremena.

    Više detalja

    Br.strana: 106

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Partizanska knjiga

    ISBN: 9788664771269

    Šifra: 239946
    Cena: 1.100 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 106

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Partizanska knjiga

    ISBN: 9788664771269

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.