• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Chopin
    Chopin

    Chopin

    OPIS KNJIGE:

    "Chopin" autora Franca Lista predstavlja jedinstvenu biografsku studiju jednog od najznačajnijih kompozitora romantizma, Frédérica Chopina. Lista, ne samo savremenik već i prijatelj Chopina, pruža izuzetno intiman i ličan pogled na život i delo ovog muzičkog genija. Knjiga je napisana dve godine nakon Chopinove smrti, što Listu omogućava da osvetli njegovu umetničku filozofiju i osobni život s posebnom senzitivnošću i detaljnošću.

    Osim što pruža biografske detalje, Lisztova naracija prožeta je brojnim referencama na poeziju, klasičnu mitologiju i poljske običaje, čime se oslikava bogatstvo kulturnog i istorijskog konteksta koji je oblikovao Chopinovu muziku. Kroz ovaj pristup, Lista ne samo da odaje počast Chopinovoj umetnosti već i ilustruje kako su različiti elementi njegove domovine utkani u njegovu muziku.

    Važan aspekt ove biografije je i to što Liszt često reflektuje o sopstvenim umetničkim i životnim iskustvima, nudeći čitaocima dublje razumevanje kako umetničkih dela tako i samog procesa stvaranja. Takođe, List otvoreno razmišlja o ulozi umetnika u društvu i pitanjima koja su bila relevantna za njegovo doba, čineći knjigu značajnim dokumentom epohe romantizma.

    Prvo izdanje ove biografije na hrvatskom jeziku, uz uvodni esej Veljka Glodića, pruža dodatnu vrednost tako što postavlja Listov rad u kontekst modernih tumačenja i daje dodatni uvid u Chopinov uticaj na muzički svet. Glodićeva analiza dodatno obogaćuje razumevanje Lisztove biografije, ističući njenu važnost ne samo kao istorijskog dokumenta već i kao dela koje neprekidno inspiriše i obrazuje.

    "Chopin"
    Franca Lista tako predstavlja ne samo biografsko delo već i romantičarski esej o umetnosti, životu i večnoj potrazi za lepotom. Ova knjiga je nezaobilazno čitanje za sve ljubitelje klasične muzike i one koji teže da dublje razumeju dinamičan odnos između umetnika i njegovog dela, kao i umetničkih praksi koje su definisale jedno od najplodonosnijih razdoblja u istoriji muzike.

    Više detalja

    Br.strana: 180

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2011.

    Izdavač: Mala zvona, Zagreb

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789537760120

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Šifra: 239954
    Cena: 3.845 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 180

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2011.

    Izdavač: Mala zvona, Zagreb

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789537760120

    Dostupnost: isporuka od 5 do 6 nedelja
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.