• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Božićni oratorijum
    Božićni oratorijum

    Božićni oratorijum

    OPIS KNJIGE:

    "Božićni oratorijum" je kultni roman švedskog autora Jerana Tunstrema, koji se bavi temom porodičnih odnosa i njihovom transformacijom kroz tri generacije tokom burnog dvadesetog veka.

    Knjiga je stekla kultni status u savremenoj švedskoj književnosti, osvojila prestižnu regionalnu književnu nagradu Nordiska Rådets litteraturpris, a istoimeni film snimljen po ovoj knjizi takođe je višestruko nagrađivan.

    Priča započinje tragičnim događajem koji ostavlja dubok trag na život jedne švedske porodice. Radnja se odvija u malom selu u Švedskoj, gde sudbina porodice prolazi kroz niz dramatičnih preokreta i emocionalnih turbulencija.

    Na čelu priče je Viktor, centralni lik, čiji život biva nepovratno promenjen kada njegova supruga, zvezda lokalnog hora, tragično strada u saobraćajnoj nesreći. Ovaj gubitak ima dubok uticaj na Viktora i njegovu porodicu, čije se priče prepliću i razvijaju kroz naredne generacije.

    Tunstrem kroz svoje pisanje istražuje kompleksnost ljudskih emocija, patnje i nade, te kako se tragedija jedne generacije može preneti i oblikovati živote narednih. Kroz tri generacije, autor prikazuje kako članovi porodice pokušavaju da se nose sa bolom, pronalazeći utehu u muzici, umetnosti i međusobnim odnosima. Muzika, posebno božićni oratorijum, igra ključnu ulogu u romanu, simbolizujući nadu, utehu i povezanost sa prošlim generacijama.

    Stil pisanja Jerana Tunstrema je poetičan i emotivan, sa dubokim uvidima u ljudsku prirodu i suptilnim refleksijama o prolaznosti vremena. Kroz pažljivo konstruisane likove i njihove unutrašnje monologe, autor uspeva da dočara bogatstvo i složenost ljudskih osećanja. Priča se razvija u slojevima, otkrivajući tajne i neizrečene misli koje oblikuju sudbine likova.

    "Božićni oratorijum" nije samo porodična saga, već i meditacija o gubitku, ljubavi i obnovi. Kroz sudbine svojih likova, Tunstrem istražuje univerzalne teme koje odjekuju sa čitaocima svih generacija. Roman je ujedno dirljiv i potresan, ostavljajući dubok utisak na čitaoce svojom iskrenošću i literarnom veštinom.

    Film snimljen po ovoj knjizi dodatno je doprineo njenoj popularnosti, prenoseći na ekran bogatu emotivnu teksturu i složene karaktere romana. Nagrađivanost filma svedoči o univerzalnosti i snazi priče, koja je pronašla put do srca publike širom sveta.

    "Božićni oratorijum" Jerana Tunstrema je delo koje se bavi osnovnim pitanjima ljudske egzistencije, preispitujući načine na koje ljubav i bol oblikuju naš životni put.

    To je roman koji kroz svoju duboku emocionalnu rezonancu ostaje dugo u sećanju i podstiče na razmišljanje o suštinskim vrednostima koje nas povezuju kao ljude.

    Više detalja

    Br.strana: 340

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Blum izdavaštvo

    ISBN: 9788660700553

    Šifra: 240750
    Cena: 1.210 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 340

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Blum izdavaštvo

    ISBN: 9788660700553

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.