• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Borački krš - II izdanje
    Borački krš - II izdanje

    Borački krš - II izdanje

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Borački krš – II izdanje" autora Miloslava Samardžića predstavlja uzbudljiv i autentičan istorijski roman koji prati sudbinu dve srpske porodice od sredine 19. veka do savremenog doba. Samardžić je majstorski ispleo priču koristeći stvarne događaje i ličnosti iz istorije, što ovom delu daje dodatnu težinu i realizam.

    Roman je bogato dokumentovan, sa verodostojnim opisima istorijskih ličnosti i ključnih trenutaka srpske istorije, čineći ga ne samo književnim, već i istorijskim dokumentom.

    Radnja prati članove porodica koji se, kroz generacije, susreću sa nekim od najvažnijih ličnosti srpske i jugoslovenske istorije – od četničkog vođe Draže Mihailovića i vojvode Račića do Josipa Broza Tita i drugih političkih i vojnih figura kao što su Kardelj, Đilas i Dedijer. Kroz njihove živote, čitalac je svedok prelomnih trenutaka i sudbonosnih odluka koje su oblikovale sudbinu ne samo tih porodica, već i celokupnog naroda.

    Samardžić, koristeći autentične događaje i likove, priču gradi oko univerzalnih tema – ljubavi, izdaje, borbe za slobodu i preživljavanja. Iako su Petrović i Torbić jedini fiktivni likovi, njihove sudbine su isprepletene sa stvarnim istorijskim ličnostima i događajima, čime autor stvara snažan osećaj realizma i istorijske težine. Kroz njihov susret sa ključnim ličnostima, Samardžić prikazuje duboke društvene, političke i vojničke promene koje su obeležile srpski narod.

    Posebnu vrednost romana daju autentične scene, koje su toliko verno prikazane da se čitaju kao antologijski prikazi života u doba turbulentnih istorijskih preokreta. "Borački krš" je mnogo više od porodične sage – to je roman o identitetu, istoriji i promenama koje su oblikovale generacije. Autor kroz ovaj roman postavlja pitanje o tome kako istorijske sile oblikuju sudbine pojedinaca, istovremeno pružajući duboko ličnu i univerzalnu priču.

    Kroz likove i događaje, Samardžić ne samo da prikazuje svet kakav je bio, već svojim stilom i naracijom pokazuje kako je moguće menjati taj svet, što je ključno u poruci ovog romana. Za ljubitelje istorijskih romana i one koji žele dublji uvid u srpsku istoriju, "Borački krš – II izdanje" predstavlja neprocenjiv književni i kulturni doprinos.

    Više detalja

    Br.strana: 224

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Pogledi

    ISBN: 9788681014219

    Šifra: 242198
    Cena: 1.320 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 224

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Pogledi

    ISBN: 9788681014219

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.