• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Bob Dilan - Poetika odmetništva
    Bob Dilan - Poetika odmetništva

    Bob Dilan - Poetika odmetništva

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Bob Dilan - Poetika odmetništva" autor Zoran Paunović pruža produbljen uvid u život i delo jednog od najvećih muzičara modernog doba.

    Zoran Paunović, profesor, prevodilac i esejista, secira Dilanovu umetničku trajektoriju, od njegovih skromnih početaka kao putujućeg gitariste i pevača do statusa ikone američke kulture.

    Paunović detaljno opisuje kako je Dilan, stigavši u New York 1961. godine, brzo postao središnja figura u muzičkom svetu, spajajući američku folk tradiciju sa savremenim poetskim izrazom.

    Autor analizira kako su Dilanovi rani radovi odražavali društvene i političke promene njegovog vremena, a njegove pesme, poput "Blowin’ in the Wind" i "The Times They Are a-Changin’", postale su himne pokreta za građanska prava i mir.

    "Poetika odmetništva" nije samo biografski prikaz; to je dubinska analiza Dilanove lirike i muzičkog stila koji su se evoluirali tokom decenija. Paunović istražuje tematsku složenost i stilsku raznolikost Dilanovog opusa, od folk rootsa preko rokenrola do njegovih kasnijih radova koji obuhvataju različite muzičke žanrove.

    Knjiga takođe baca svetlo na Dilanovu sposobnost da se transformiše i ostane relevantan u promenljivim kulturološkim pejzažima.

    Osim toga, autor razmatra Dilanov uticaj ne samo kao muzičara, već i kao kulturnog fenomena čija je umetnost imala dalekosežne posledice na različite aspekte američke i globalne kulture. Paunović navodi konkretne primere iz Dilanovih tekstova, analizira njihove literarne kvalitete i kako su oni odražavali ili uticali na šire društvene promene.

    "Bob Dilan - Poetika odmetništva" je temeljna studija koja nije samo za ljubitelje Dilanove muzike, već i za sve koji se interesuju za međusobni odnos muzike, poezije i društvenih promena.

    Paunovićeva knjiga nudi ne samo hronologiju događaja, već i kritički osvrt na način na koji je Dilanove stihove treba čitati i razumeti, čineći ovu knjigu vrednim doprinosom literaturi o jednoj od najznačajnijih figura u istoriji popularne muzike.

    Prelistaj
    Više detalja

    Br.strana: 264

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Clio

    ISBN: 9788671027052

    Šifra: 240877
    Cena: 1.650 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 264

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Clio

    ISBN: 9788671027052

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.