• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Bijele rupe
    Bijele rupe

    Bijele rupe

    OPIS KNJIGE:

    "Bijele rupe" Karla Rovellija je fascinantna knjiga koja istražuje jednu od najintrigantnijih tema u savremenoj fizici i kosmologiji – bijele rupe. Rovelli, poznati teoretski fizičar i autor, koristi svoj izvanredan talent za popularizaciju nauke kako bi čitateljima približio kompleksne koncepte univerzuma, crnih rupa, tamne tvari i, naravno, bijelih rupa.

    Knjiga započinje pitanjem o prirodi bijelih rupa, hipotetičkih objekata u svemiru koji su suprotnost crnim rupama. Dok crne rupe privlače sve, pa čak i svjetlost, bijele rupe su teoretski objekti iz kojih ništa ne može ući, već samo izlazi. Rovelli objašnjava ovu složenu ideju kroz jednostavne i razumljive analogije, povezujući je s trenutnim stanjem znanja u fizici.

    Bijele rupe su misteriozni entiteti koji, za razliku od crnih rupa, nemaju električni naboj i stoga ne interaguju sa svjetlošću, čineći ih nevidljivima. Ipak, one posjeduju slabu silu gravitacije koja može uticati na okolne objekte u svemiru. Rovelli istražuje mogućnost da su bijele rupe povezane s crnim rupama koje su isparile tijekom vremena. Razmatra ideju da su mnogobrojne crne rupe iz prvotnog svemira mogle evoluirati u bijele rupe koje sada lebde kroz svemir.

    Jedna od ključnih tema knjige je misterija tamne tvari, nevidljivog praha koji ispunjava svemir. Rovelli postavlja intrigantnu hipotezu da bi jedan dio tamne tvari mogao biti sastavljen od milijardi malenih bijelih rupa koje lebde kroz svemir, naopako preokrećući vrijeme crnih rupa. Kroz knjigu, Rovelli detaljno istražuje kako bi bijele rupe mogle uticati na našu percepciju svemira. Astronomi su odavno primijetili da svemir vrvi od nekog tajnovitog nevidljivog praha, a Rovelli sugerira da su te malene bijele rupe možda već otkrivene, ali neprepoznate.

    Rovelli koristi svoj prepoznatljiv stil, kombinirajući duboku naučnu ekspertizu s poetičnim i filozofskim razmišljanjima. Njegova sposobnost da kompleksne teorije pretvori u pristupačne i zanimljive priče čini ovu knjigu pogodnom za širu publiku, ne samo za one sa naučnom pozadinom.

    „Bijele rupe”
    je knjiga koja otvara nove horizonte i postavlja izazovna pitanja o prirodi našeg svemira. Kritičari su je hvalili zbog inovativnosti i hrabrosti da se upusti u spekulativne, ali naučno utemeljene teorije. Rovellijeva sposobnost da spoji nauku i narativnu umjetnost čini ovu knjigu ne samo edukativnom već i izuzetno inspirativnom.

    "Bijele rupe"
    Karla Rovellija je knjiga koja nas vodi na putovanje kroz najdublje misterije svemira, istražujući teoretske koncepte koji bi mogli redefinirati naše razumijevanje kosmosa. Sa svojom jasnom prozom i dubokim uvidima, Rovelli nam pruža fascinantan pogled na bijele rupe i njihove moguće uloge u univerzumu, potičući nas da preispitamo granice našeg znanja i mašte.

    Više detalja

    Br.strana: 144

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Vuković i Runjić, Umjetnička organizacija

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789532863666

    Dostupnost: Isporuka od 3 do 4 nedelje
    Šifra: 240908
    Cena: 3.845 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 144

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Vuković i Runjić, Umjetnička organizacija

    Zemlja porekla: Hrvatska

    ISBN: 9789532863666

    Dostupnost: Isporuka od 3 do 4 nedelje
    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.