• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Bečki roman
    Bečki roman

    Bečki roman

    OPIS KNJIGE:

    "Bečki roman" Dragana Velikića je slojevit i intrigantan roman koji prepliće lične tragedije sa širim društvenim i pravosudnim problemima u savremenoj Evropi.

    Glavna priča prati Pavla Marića, mladog psihijatra iz Beča, čiji se život dramatično menja jednog majskog jutra 2020. godine kada policija zakuca na njegova vrata. Optužen za trovanje svojih kolega u Centralnoj bolnici, Pavle se iznenada nađe u košmaru pravosudnog sistema, suočen s optužbama koje ne može razumeti, a kamoli se protiv njih odbraniti.

    Velikić majstorski slika portret pojedinca zarobljenog u sistemu koji je istovremeno nepravedan i nemilosrdan. Kroz Pavlovu sudbinu, autor istražuje dublje teme moći, manipulacije i nepravde, postavljajući pitanja o prirodi evropskog pravosudnog sistema i o tome kako se ljudski život svodi na niz odluka i presuda koje često nemaju veze sa istinom. Pavle postaje simbol nevinog čoveka u svetu u kojem su pravila igre unapred određena od strane onih sa privilegijama, dok su obični ljudi prepušteni na milost i nemilost višim silama.

    Pored pravosudne drame, "Bečki roman" prodire i u složene porodične odnose. Velikić koristi Pavlovu priču kao okvir za istraživanje duboko potisnutih tajni koje izlaze na površinu, razotkrivajući mrežu laži, prevara i nesporazuma unutar jedne porodice. Roman se razvija u pravcu krimi priče, ali istovremeno zadržava psihološku dubinu, istražujući kako trauma i nepravda utiču na ljudsku psihu i odnose među najbližima.

    Velikićev stil je elegičan i promišljen, sa slojevitim narativom koji vešto kombinuje introspektivne trenutke sa napetim zapletom. "Bečki roman" nije samo priča o jednom čoveku i njegovom sudskom procesu; to je univerzalna priča o borbi pojedinca protiv sistema, o potrazi za smislom u svetu koji je često nepravedan i nepredvidiv. Kroz Pavlovu sudbinu, Velikić otvara širu debatu o pravdi, moralnosti i ljudskoj prirodi, pozivajući čitaoce da preispitaju svoje stavove o tim ključnim temama.

    "Bečki roman" je delo koje vas neće ostaviti ravnodušnim – ono će vas uvući u svoj svet, naterati da se suočite sa teškim pitanjima i, na kraju, ostaviti vas s osećajem duboke povezanosti sa Pavlovom pričom, koja odražava univerzalne ljudske borbe.

    Ova knjiga je pravi primer vrhunske književnosti koja uspeva da spoji lično i univerzalno, stvarajući priču koja će ostati sa vama dugo nakon poslednje stranice.

    Prelistaj
    Više detalja

    Br.strana: 176

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Laguna

    ISBN: 9788652153442

    Šifra: 241329
    Cena: 899 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 176

    Povez: Meki povez

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Laguna

    ISBN: 9788652153442

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.