• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Anarhizam Mihaila Bakunjina
    Anarhizam Mihaila Bakunjina

    Anarhizam Mihaila Bakunjina

    OPIS KNJIGE:

    "Anarhizam Mihaila Bakunjina" autora Daria Šlera je monumentalno delo koje pruža duboko i sveobuhvatno istraživanje života i ideja Mihaila Bakunjina, jednog od najuticajnijih anarhista u istoriji. Ova knjiga ne samo da prikazuje biografske detalje Bakunjinovog života, već i duboko razmatra filozofske i političke aspekte njegovog anarhizma, smeštajući ga u širi istorijski i društveni kontekst.

    Šler nas vodi kroz ključne trenutke Bakunjinovog života, počevši od njegovih rane godine u Moskvi, gde se prvi put suočava sa teškim pitanjima o sudbini Rusije i njenom mestu u svetu. Ova pitanja su još uvek relevantna i danas, a Šler kroz detaljnu analizu Bakunjinovog angažmana istražuje kako je ovaj revolucionarni mislilac pokušao da odgovori na njih. Knjiga se oslanja na složenu dinamiku između pozapadnjčenja, koje je videlo kao put ka napretku, i očuvanja ruske civilizacijske posebnosti, što je Bakunjin u velikoj meri prepoznavao kao ključno za razumevanje društvenih i političkih kretanja svog vremena.

    Šler istražuje Bakunjinovu filozofiju anarhizma kroz prizmu njegovih društvenih i političkih aktivnosti, osvetljavajući kako je njegov rad i aktivizam reflektovao duboke društvene nepravde i elitističke zloupotrebe moći. Kroz detaljno opisivanje Bakunjinovih dela i njegovog uticaja na anarhistički pokret, autor nas uvodi u kompleksne debate o prirodi slobode, moći i revolucije.

    Šlerov narativ je bogat i složen, sličan stilskom pristupu velikih pisaca kao što je Dostojevski, i vodi nas kroz mračne ulice prljavih metropola gde se anarhizam zaista manifestuje. Kroz ovaj pristup, knjiga otkriva tamnu stranu ljudske prirode i pruža duboko razumevanje filozofskih i praktičnih implikacija Bakunjinovih ideja. Autor uspeva da uravnoteži između ideoloških aspiracija i surove stvarnosti, pokazujući čitaocu ne samo intelektualnu, već i emocionalnu snagu Bakunjinovog anarhizma.

    "Anarhizam Mihaila Bakunjina"
    je stoga ne samo biografski prikaz, već i filozofska i politička studija koja nudi jedinstveni pogled na jedan od najuzbudljivijih perioda u istoriji ideja i revolucionarnih pokreta.

    Više detalja

    Br.strana: 464

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2022.

    Izdavač: Centar za kulturnu obnovu Arheofutura

    ISBN: 9788681828021

    Šifra: 240709
    Cena: 1.760 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 464

    Povez: Tvrdi povez

    God.izdanja: 2022.

    Izdavač: Centar za kulturnu obnovu Arheofutura

    ISBN: 9788681828021

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.