• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • TREŠNJAR kroz TRI veka ,novo➡️ ➡️
    TREŠNJAR kroz TRI veka ,novo➡️ ➡️TREŠNJAR kroz TRI veka ,novo➡️ ➡️TREŠNJAR kroz TRI veka ,novo➡️ ➡️

    TREŠNJAR kroz TRI veka ,novo➡️ ➡️

    Vesna Ćirić, dipl. pravnik mr Miloje Ž. Nikol

    Trešnjar kroz tri veka
    Autori tekstova:
    Vesna Ćirić, dipl. pravnik
    mr Miloje Ž. Nikolić, istoričar
    Zorica Ćeranić, etnolog
    Dragan Stamenić, istoričar umetnosti
    Milka Krstivojević, dipl. ing. arh.



    Valjevo 2008. Mek povez sa klapnama, ćirilica, ilustrovano, veliki format (22×28 cm), 320 strana + mapa u prilogu.


    Prvo, Trešnjar kao. nesumnjivo najpoznatiji deo Valjeva nije u potpunosti istražen, jer nedostaje niz podataka koji bi rasvetlili trasiranje i razvoj ove izuzetno značajne i, danas slikovite, ulice slojevite strukture, koja je jedna od retkih u celoj Srbiji sačuvala deo urbanističkih i arhitektonskih vrednosti karakterističnih za 19. i prvu polovinu 20. veka. To je bio razlog da se tokom 2007. godine prikupi sva do sada poznata građa iz arhive Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Valjevu, kao i svi poznati objavljeni i neobjavljeni tekstovi u obliku članaka u časopisima, novinama, knjigama, zapisa, sećanja pojedinaca, putopisa, memoara, a koji svedoče o istornji Tešnjara u urbanističkom, arhitektonskom, društvenom, kulturnom, ekonomskom smislu.
    ... Objavljivanje svih podataka kojima se Tešnjaru u ovom času raspolaže predstavlja svojevrsnu obavezu Zavoda za zaštitu spomenika kulture, čiji su se stručnjaci godinama zalagali za, zaštitu i prezentaciju ovog dragocenog i slikovitog urbanog oblika, koji je u mnogim drugim naseljima potpuno nestao, a u Valjevu opstao zahvaljujući upravo njihovom trudu i ljubavi svih stanovnika Valjeva prema sopstvenom kulturnom nasleđu.
    Dr Nađa Kurtović-Folić




    ... Istorijski i kulturološki značaj Trešnjara, kao zaštićene celine, daleko prevazilazi okvire Valjeva i Kolubarskog okruga,i svrstava ovu gradsku četvrt u bisere nacionalne kulturne baštine. Stoga je i sama ideja da se Tešnjar ovekoveči, i kroz prigodno izdanje više nego dobrodošla.
    Prinmarni ciljevi aktivnosti izdavača na prikupljanju i obradi raspoloživih priloga koji sa širokog spektra tretiraju istoriografska pitnja vezana za Trešnjar su bili usmereni ka namerama da se na jednom mestu, u izvornom obliku; skupe i učine dostupne javnosti poznate značajne i zanimljive informacije vezane za Trešnjar, bez obzira na njihovu povincijenciju, užu tematiku i relevantnost sadržaja. Time se od nestajanja koje neumitno donosi protok vremena čuvaju mnoge korisne činjenice o samom Tešnjaru i o Valjevu, ali i o objektima, ljudima i događajima, čime se u prvi plan iznosi faktografija dragocena za saznajnost procesa društvene istorije u najširem njenom značenju
    Vladimir Krivošejev
    Knjiga je NOVA.....
    --------------------------------

    Knjige šaljem u INOSTRANSTVO , uplate preko Pay Pal-a. ,Western Uniona.... Ukoliko imate neko pitanje obratite se na mail: miroslavmajstorovic66@gmail.com Isporuka...DRŽAVNA POŠTA Republike SRBIJE..... Slanje knjige/a vršimo na dva načina: - kao preporucena tiskovina uz prethodnu uplatu - najpovoljniji vid slanja za kupca - post express - placate poštaru prilikom preuzimanja Za kupce iz inostranstva dostupne su uplate preko Pay Pal-a.,Western Uniona. Kontakt: Viber ⭐️ Uplata; Pay Pal-om⭐️ Slanje: Državna POŠTA✔️ ⭐️--------Ceo SVET✔️ PRIHVATAMO REKLAMACIJU po SLEDEĆEM pravilniku ......SVE troškove poštarine PLAĆA..snosi KUPAC...vraćamo uplaćeni novac za knjigu/e..nakon povratka knjige... Vraćamo uplaćeni novac ../umanjen za troškove POŠTARINE/ HVALA..... Knjige šaljem u sve zemlje Evrope, u SAD, Kanadu, Južnu Ameriku, Japan, Australiju, Kinu, Rusiju .. Hvala

    2.590 rsd

    Lokacija prodavca: Beograd
    Način slanja:
  • -Poštom
  • -Kurirskom službom
  • -Lično preuzimanje
  • Način plaćanja:
  • -Slanje po uplati
  • -Pouzećem
  • -Pilikom ličnog preuzimanja

  •  
    Šifra: 225592
    Prodavac: internationalbooks (1557)
    Ocena:
    • Pozitivne: 274
    • Negativne: 2
    • Neutralne: 1
    Prosecna ocena: 99,3%

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.