• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Sadržaj - Kazalo
    Sadržaj - KazaloSadržaj - Kazalo

    Sadržaj - Kazalo

    Bora Ćosić

    Polovna knjiga, izuzetno očuvana.

    Izdavač: Zora - Zagreb,
    1990. god.
    Broširan povez, 19 cm.
    103 str.

    Bora Ćosič rođen je u Zagrebu 1932. Od 1937. do 1992. godine živeo je u Beogradu, a potom, kako to sam kaže: „ Rođen sam u Zagrebu, umro sam u Beogradu, a sada živim u Berlinu“ . Završio je srednju školu u Prvoj muškoj gimnaziji, studirao odsek filozofije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Kao mlad prevodio ruske futurističke pesnike, uređivao list „ Mlada kultura“ (1952), reviju „ Danas“ (1961-1963), časopis „ Rok“ (1969-1970). Kasnije je radio kao dramaturg i umetnički savetnik u filmskim preduzećima „ Slavija i „ Avala“ (1958-1963). Sarađivao na dokumentarnim filmovima, pisao dijaloge za igrane filmove. Objavio je više stotina članaka po novinama i časopisima: Austrije, Nemačke, Švajcarske, Italje, Holandije. .. „ Kuća lopova“ je njegov prvi roman objavljen u „ Nolitu“ 1956. godine. Dve godine kasnije objavio je roman „ Svi smrtni“ , pa „ Anđeo je došao po svoje„ (1959). Njegov roman „ Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji “ najpre je objavljen kao nezavisno izdanje, a potom ga je štampala „ Prosveta“ , „ Nolit“ (Beograd), „ Znanje“ (Zagreb). .. Za taj roman dobio je godine 1970. NIN-ovu nagradu za roman godine. Napisao je još i romane: „ Tutori“ , „ Bel tempo“ , „ Doktor Krleža“ , „ Intervju na ciriškom jezeru“ , „ Musilov notes“ , „ Rasulo“ , „ Carinska dekleracija“ , „ Nulta zemlja“ , „ Izganici“ . .. Autor je zbirki priča: „ Zašto smo se borili“ , „ Projekat Kaspar“ , knjiga eseja: “ Vidljivi i nevidljivi čovek“ , „ Sodoma i Gomora“ , „ Sadržaj“ , „ Sadržaj kazalo“ , „ Povest o Miškinu“ , „ Zagrebačke analize“ , „ Pogled maloumnog“ , „ Dobra vladavina“ , „ Barokno oko“ , „ Privatna praksa“ , „ Tkanje“ … Zatim “ Dnevnik apartrida” , Antiratni dnevnik, “ Doručak kod Mažestika (jedna paralelna povest)“ (2011).
    U Ateljeu 212 izvedeni su njegovi tekstovi: „ Rado ide Srbin u vojnike“ (1969), „ Kosa“ , domaća verzija mjuzikla, (1971), „ Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji“ (1971 i 2007), „ Bel tempo„ (1985). Napisao je i scenario za film „ Desant na Drvar“ koji je režirao Fadil Hadžić, a i tv serije „ Naša priredba“ , „ Ludi rečnik“ koje su emitovane na Televiziji Beograd. Pored NIN-ove nagrade za najbolji roman godine 1970. dobitnik je Sterijine nagrade za najbolju komediju 1971. godine, takođe za „ Ulogu moje porodice u svetskoj revoluciji“ (1971), zatim „ Nolitove nagrade“ za roman „ Tutori“ (1978), Nagrade Lajpciškog sajma knjiga za evropsko razumevanje (2002), kao i mnoge druge.

    Komunikacija isključivo porukama na sajtu Korisna knjiga. Plaćanje pre slanja. Knjige šaljem kao preporučenu tiskovinu, paket, Post Express-om Poštarina isključivo na teret kupca. Knjige ne šaljem pouzećem. Za oštećenja nastala u transportu, ne odgovaram, ali ću se truditi da robu zapakujem najbolje moguće, i da je obezbedim od bilo kakvih oštećenja. Šaljem u inostranstvo po cenovniku Pošte Srbije (uplata Western Union-om). Na teritoriji Novog Sada preuzimanje knjiga je moguće na adresi koju ćete dobiti porukom (Novo naselje). Zbog velikog broja predmeta, molim Vas da pre kupovine proverite da li imam predmet koji želite putem poruke na sajtu Korisna knjiga.

    2.000 rsd

    Lokacija prodavca: Novi Sad
    Način slanja:
  • -Poštom
  • -Kurirskom službom
  • -Lično preuzimanje
  • Način plaćanja:
  • -Slanje po uplati
  • -Pilikom ličnog preuzimanja

  •  
    Šifra: 234950
    Prodavac: LukiVikt (1846)
    Ocena:
    • Pozitivne: 23
    • Negativne: 0
    • Neutralne: 0
    Prosecna ocena: 100,0%

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.