• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Pol Skot Tetralogija RADŽ ,novo
    Pol Skot Tetralogija RADŽ ,novoPol Skot Tetralogija RADŽ ,novoPol Skot Tetralogija RADŽ ,novo

    Pol Skot Tetralogija RADŽ ,novo

    Pol Skot

    TETRALOGIJA RADŽ Pol Skot
    Laguna
    Knjige su NOVE
    DRAGULJ U KRUNI
    DAN SA ŠKORPIJOM
    KULE TIŠINE
    PODELA PLENA

    DRAGULJ U KRUNI Prva knjiga tetralogije RADŽ (568 strana)

    Indija 1942. Sve je u previranju. Drugi svetski rat je pokazao da Britanci nisu nepobedivi i lobi za samoupravljanje dobija brojne pristalice. U ovakvoj pozadini, Dafni Meners, mlada Engleskinja, brutalno je silovana u Bibigarskim vrtovima. Rasizam, brutalnost i mržnja koji su se obrušili na njenog mladog indijskog ljubavnika oslikavaju užasno nasilje koje je Dafni pretrpela i otkrivaju očajno stanje britansko-indijskih odnosa. Naprslina koja će Indiju, dragulj u kraljevskoj kruni, konačno izvući iz kolonijalne vlasti počinje da se širi.

    DAN SA ŠKORPIJOM Druga knjiga tetralogije RADŽ (582 strane)

    Indija, 9. avgust 1942. Jutro donosi nemire i policijska hapšenja članova Kongresne partije. Među uhapšenima je i proslavljeni glavni ministar Mohamed Ali Kasim. Utamničenje ovog čoveka odanog stožernoj zamisli njegove stranke, da se slobodna Indija ujedini, oličava sve izrazitiji raspad anglo-indijskih odnosa.
    Britansku porodicu Lejton, koja već odavno služi Engleskoj u Indiji, ta politička i društvena razmimoilaženja pogađaju neposredno, teško i tragično. Pojedini, poput Ronalda Merika, ubeđeni su da istinska bliskost između različitih rasa nije moguća; drugi pak, poput Sare Lejton, bore se da se izmire sa svojom anglo-indijskom prošlošću. Dok pometnja i zbrka narastaju, Britanci su prinuđeni da se suoče s nasilinim i u mnogo čemu surovim godinama koje ih čekaju.

    KULE TIŠINE Treća knjiga tetralogije RADŽ (465 strana)

    Teku poslednji gorki dani Drugog svetskog rata; britanski Radž u Indiji se ruši. Ušuškane u indijskoj vojnoj postaji u brdima Pankota, supruge, majke i kćeri britanskih oficira uvučenih u tekuće sukobe vode svoj život. Budući da im stara uverenja i postavke sada trpe sve razorniji napad, svačije su oči uperene u kapetana Merika i britansku vojsku, očekujući da ih ovi zaštite u ta burna vremena. Iako naizgled besprekoran profesionalac, Merik je brutalan i korumpiran, no čak ni njegove mahinacije ne mogu zaustaviti tu promenu koja hitro i neumitno nadire, promenu koja velikom brzinom podriva stari mit o britanskoj nepobedivosti.

    PODELA PLENA Četrvta knjiga tetralogije RADŽ (705 strana)

    Britanski Radž u Indiji proživljava svoje poslednje dane. Ali pad Imperije ujedno je kraj jedne ere i početak druge. Za Induse i muslimane, politička stvarnost opominje na neizbežne posleratne uzajamne optužbe i buduće teritorijalne razmirice. Za Gaja Perona, narednika vojnog obezbeđenja i istoričara, ovi poslednji dani su vreme kad valja razmisliti nad zaveštanjem koje su Britanci ostavili za sobom u Indiji. A britanske porodice koje još borave u Indiji moraju doneti odluke o svojoj budućnosti i izgovoriti poslednje reči rastanka, sve naspram pozadine jednog od najburnijih perioda društvenih promena koje je svet ikada video.


    Tetralogiju RADŽ su i kritičari i čitaoci odredili kao trajni doprinos svetskoj književnosti!

    4 knjige , mek povez, format 13 x 20 cm ,
    568 + 582 + 465 + 705 strana
    Knjige su NOVE

    Knjige šaljem u INOSTRANSTVO , uplate preko Pay Pal-a. ,Western Uniona.... Ukoliko imate neko pitanje obratite se na mail: miroslavmajstorovic66@gmail.com Isporuka...DRŽAVNA POŠTA Republike SRBIJE..... Slanje knjige/a vršimo na dva načina: - kao preporucena tiskovina uz prethodnu uplatu - najpovoljniji vid slanja za kupca - post express - placate poštaru prilikom preuzimanja Za kupce iz inostranstva dostupne su uplate preko Pay Pal-a.,Western Uniona. Kontakt: Viber ⭐️ Uplata; Pay Pal-om⭐️ Slanje: Državna POŠTA✔️ ⭐️--------Ceo SVET✔️ PRIHVATAMO REKLAMACIJU po SLEDEĆEM pravilniku ......SVE troškove poštarine PLAĆA..snosi KUPAC...vraćamo uplaćeni novac za knjigu/e..nakon povratka knjige... Vraćamo uplaćeni novac ../umanjen za troškove POŠTARINE/ HVALA..... Knjige šaljem u sve zemlje Evrope, u SAD, Kanadu, Južnu Ameriku, Japan, Australiju, Kinu, Rusiju .. Hvala

    4.800 rsd

    Lokacija prodavca: Beograd
    Način slanja:
  • -Poštom
  • -Kurirskom službom
  • -Lično preuzimanje
  • Način plaćanja:
  • -Slanje po uplati
  • -Pilikom ličnog preuzimanja

  •  
    Šifra: 145967
    Prodavac: internationalbooks (1557)
    Ocena:
    • Pozitivne: 274
    • Negativne: 2
    • Neutralne: 1
    Prosecna ocena: 99,3%

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.