• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Geopolitika i mediji
    Geopolitika i medijiGeopolitika i medijiGeopolitika i mediji

    Geopolitika i mediji

    Ljubiša Despotović, Zoran Jevtović

    Polovna knjiga, izuzetno očuvana, kao nova.

    Izdavač: Kultura polisa - Grafomarketing, Novi Sad,
    2010. god.
    Broširan povez, 20,5 cm.
    345 str.

    Geopolitika kao sintezna nauka koja objedinjuje korpuse znanja povezanih sa politikologijom, geografijom, istorijom, defendologijom, filologijom, kulturom, religijom, ekonomijom, pravom, i drugimsrodnim disciplinama daje preko potrebnu teorijsku osnovu za pravilno razumevanje međunarodnih odnosa. U kombinaciji sa mediologijom nudi i neophodni ključ za dekodiranje aktuelnih procesa i promena. Nove komunikacione tehnologije u sadejstvu sa globalizmom, denacionalizacijom, desuverenizacijom, i korporativizmom preoblikuju izgled planete, izdvajajući procese prikupljanja, selektovanja, oblikovanja i upravljanja informacijama kao jedan od prioritetnih postupaka za sticanje i očuvanje društvene moći. Hipertrofirana produkcija medijskih sadržaja koncentrisana u malom broju vlasničkih centara sve češće diktira globalno opažanje stvarnosti, pretvarajući kasni kapitalizam u meki totalitarizam. Rukopis naučne monografije Geopolitika medija enciklopedijski pedantno, metodološki postupno i analitički korektno analizira upravo ove pojave, poručujući da u digitalizovanom društvenom, geopolitičkom i kulturnom ambijentu samo nosioci medijske moći mogu ravnopravno da komuniciraju i izražavaju sopstvena gledišta, dok građanima i manjim zajednicama ostaje da slede njihov put ili da se povuku u izolaciju.

    Ljubiša Despotović i Zoran Jevtović među prvima u našem akademskom okruženju izučavaju fenomen geopolitičkih promena prelomnjen kroz perspektivu mediologije u aktuelnom međunarodnom okruženju, vodeći računa i o refleksijama na srpsko društvo, kao važan doprinos istraživanja koja su publikovana u ovoj knjizi. Globalne komunikacione tehnologije proizvodeći meku moć dekomponuju unutrašnji suverenitet država, koje gubeći upravljanje i kontrolu nad simboličko-pojmovnom praksom ostaju prepuštene samodestrukciji i spoljnoj propagandnoj agresiji. U aktuelnim geopolitičkim procesima bitno se dekomponuju tradicionalne kategorije političkog, ekonomskog, bezbednosnog, pravnog i kulturnog suvereniteta, čime se menja suština savremenih međunarodnih odnosa, a sa njom i poredak geopolitičke moći u svetu.

    Komunikacija isključivo porukama na sajtu Korisna knjiga. Plaćanje pre slanja. Knjige šaljem kao preporučenu tiskovinu, paket, Post Express-om Poštarina isključivo na teret kupca. Knjige ne šaljem pouzećem. Za oštećenja nastala u transportu, ne odgovaram, ali ću se truditi da robu zapakujem najbolje moguće, i da je obezbedim od bilo kakvih oštećenja. Šaljem u inostranstvo po cenovniku Pošte Srbije (uplata Western Union-om). Na teritoriji Novog Sada preuzimanje knjiga je moguće na adresi koju ćete dobiti porukom (Novo naselje). Zbog velikog broja predmeta, molim Vas da pre kupovine proverite da li imam predmet koji želite putem poruke na sajtu Korisna knjiga.

    800 rsd

    Lokacija prodavca: Novi Sad
    Način slanja:
  • -Poštom
  • -Kurirskom službom
  • -Lično preuzimanje
  • Način plaćanja:
  • -Slanje po uplati
  • -Pilikom ličnog preuzimanja

  •  
    Šifra: 239467
    Prodavac: LukiVikt (2089)
    Ocena:
    • Pozitivne: 27
    • Negativne: 0
    • Neutralne: 0
    Prosecna ocena: 100,0%

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.