• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Zemlja - Velika ilustrovana enciklopedija
    Zemlja - Velika ilustrovana enciklopedijaZemlja - Velika ilustrovana enciklopedijaZemlja - Velika ilustrovana enciklopedija

    Zemlja - Velika ilustrovana enciklopedija

    Grupa autora

    Polovna knjiga, korice blago pohabane (blago oštećena rikna na vrhu, prilikom izvlačenja iz police), unutrašnost bez ikakvih primedbi.

    Izdavač: Mladinska knjiga - Beograd,
    2006. god.
    Tvrd povez, 31 cm.
    520 str. Kunstdruk, ilustracije pun kolor

    Zemlja je naš dom. Sve u svetu oko nas je izgrađeno na Zemlji, raste na Zemlji ili na neki način zavisi od okoline Zemlje. Dobrodošli u ovaj svet.

    Raskošana vizuelna enciklopedija vodi nas na uzbudljivo putovanje od unutrašnjosti Zemlje, preko površine Zemlje i sve do njene atmosfere.

    Čitajte o procesima koji su uobličavali planetu poslednjih 4,6 milijardi godina. Primetićete da se kroz celu knjigu rasvetljava složena mreža odnosa između različitih Zemljinih sistema i životnih zajednica. Posebna pažnja posvećena je i aktuelnom odnosu čoveka prema svojoj okolini, razmatrajući u tom kontekstu i rast ljudske populacije u budućnosti, uništavanje šuma, globalno zagrevanje.

    Lako razumljiv tekst pomaže shvatanju složenih procesa koji se odigravaju na Zemlji. Isto tako, na jednostavan način izložene su i kompleksne naučne teorije o pojedinim pojavama i fenomenima, kao što je teorija o nastanku Zemlje, nastajanju podvodnih grebena, ili objašnjenje posledica klimatskih promena.

    U uvodnom delu planeta Zemlja se posmatra kao celina i opisuje se istorija njenog nastanka i mesto među ostalim planetama Sunčevog sistema, njen sastav i aktivnosti u njenoj unutrašnjosti (uključujući i katalog stena i minerala).

    U poglavlju posvečenom kopnu, zemljinom čvrstom omotaču, opisane su pojave koje nastaju delovanjem sila u njenoj unutrašnjosti, kao i delovanjem vetra, vode i leda. Prikazane su zone vegetacije ali i mesta gde ljudi imaju dominantan uticaj.

    Svetski okeani koji prekrivaju približno 71% Zemljine površine, sastavni su deo drugog poglavlja. Objašnjeni su procesi i načini oblikovanja rubova kontinenata sa morskim strujama, plimama i osekama.

    U poglavlju o atmosferi iznešene su i osnovne karakteristike Zemljinog vazdušnog omotača i njegov uticaj na život na Zemlji. Sadrži katalog klimatskih tipova i tipova oblaka.

    Deo enciklopedije posvećen je i tektonici Zemlje. Opisane su tektonske ploče, njihovo kretanje i uticaj tog kretanja na Zemljinu površinu. Poglavlju je pridružen katalog sedam glavnih, kao i nekih manjih ploča.

    Fantastične fotografije koje uzimaju dah, savršeno upotpunjuju ovo naše zajedničko putovanje po Zemlji. Pogledajte kako izgleda užarena pustinja Atakama, vulkan-planina Etna i njene silovite erupcije, preplivajte reku Nil, brodite moćnim Pacifikom. Prošetajte neprohodnom amazomskom prašumom, ronite uz Veliki koralni greben.

    Čuvajmo našu Zemlju, naš Dom.

    Komunikacija isključivo porukama na sajtu Korisna knjiga. Plaćanje pre slanja. Knjige šaljem kao preporučenu tiskovinu, paket, Post Express-om Poštarina isključivo na teret kupca. Knjige ne šaljem pouzećem. Za oštećenja nastala u transportu, ne odgovaram, ali ću se truditi da robu zapakujem najbolje moguće, i da je obezbedim od bilo kakvih oštećenja. Šaljem u inostranstvo po cenovniku Pošte Srbije (uplata Western Union-om). Na teritoriji Novog Sada preuzimanje knjiga je moguće na adresi koju ćete dobiti porukom (Novo naselje). Zbog velikog broja predmeta, molim Vas da pre kupovine proverite da li imam predmet koji želite putem poruke na sajtu Korisna knjiga.

    4.000 rsd

    Lokacija prodavca: Novi Sad
    Način slanja:
  • -Poštom
  • -Kurirskom službom
  • -Lično preuzimanje
  • Način plaćanja:
  • -Slanje po uplati
  • -Pilikom ličnog preuzimanja

  •  
    Šifra: 238378
    Prodavac: LukiVikt (1803)
    Ocena:
    • Pozitivne: 19
    • Negativne: 0
    • Neutralne: 0
    Prosecna ocena: 100,0%

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.