• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Vreme rasnih pasa - Fajkutyák
    Vreme rasnih pasa - FajkutyákVreme rasnih pasa - FajkutyákVreme rasnih pasa - Fajkutyák

    Vreme rasnih pasa - Fajkutyák

    Vicsek Karoly

    Novo!

    Izdavač: Zavod za kulturu vojvođanskih Mađara - Senta,
    2011. god.
    Tvrd povez u zaštitnoj kutiji, 19 cm.
    183 str. + DVD, ilustrovano

    „Vreme rasnih pasa“ ime je televizijskog filma koji je vojvođanski reditelj Karolj Viček snimio 1984. godine u produkciji TV Novi Sad, dok isti naslov uz konceptualni dodatak - analiza i sistematizacija umetničkog stvaralaštva Karolja Vičeka – označava složeni multimedijalni projekat realizovan tokom 2010. godine. Projekat je posvećen problematizaciji odnosa Vičekovog umetničkog angažmana i političkog i društvenog okruženja sa kojim je nužno njegov rad stupao u interakciju u periodu od početaka sedamdesetih godina XX veka pa sve do danas. Unutar dvojezične publikacije (na srpskom i mađarskom jeziku, izdavač Zavod za kulturu vojvođanskih Mađara) nalaze se analitički materijali koji Vičekove filmove postavljaju u raznolike institucionalne, istorijske, društvene, teorijske i političke okvire. Očigledno, reč je o istorijskoj rekonstrukciji i rekontekstualizaciji umetničkog rada čiji su brojni produkti, kako će se ispostaviti, zauvek izgubljeni neverovatnim nehajem nezainteresovane kulturne javnosti. No, ovaj fenomen svedoči i o prekoj potrebi da se naše istraživanje sprovede do kraja i nepristrasno kako bi se u budućnosti o delu Karolja Vičeka moglo svedočiti sa više pouzdanosti.

    Autori priloga u publikaciju su teoretičarka medija Branka Čurćić, pisac i esejista Atila Širbik, sociolog i novinar Đerđ Serbhorvat, a intervju sa Karoljem Vičekom vodila je producentkinja projekta Sarita Matijević. Prateća DVD-Rom prezentacija sabira, struktuira, obrađuje i interpretira obimnu dokumentarnu građu o kontekstima recepcije i uticaja radova Karolja Vičeka u različitim vremenima i sredinama, od novosadske i vojvođanske, preko centara bivših jugoslovenskih republika, pa do sredina u kojima je njegov rad imao znatne profesionalne i društvene učinke – u Mađarskoj i Rumuniji. Pored korpusa video inserata iz glavnih filmskih i pozorišnih ostvarenja, te obilja dokumentarnog fotografskog materijala ova zbirka uz digitalizovani pres kliping donosi i izbor iz autorskih tekstova Karolja Vičeka – filmskih kritika i eseja o filmu, objavljivanih u časopisima Új Symposion i Képes Ifjúság, krajem šezdesetih godina.

    Projekat Vreme rasnih pasa realizovan je u partnerstvu Playground produkcije iz Novog Sada (producent), Zavoda za kulturu vojvođanskih Mađara iz Sente i Zavoda za kulturu Vojvodine iz Novog Sada (koproducenti).

    Želimir Žilnik, Rani radovi, avangarda, neoavangarda, avangardni film časopis polja, mađarska srpska filmska umetnost xx veka

    Komunikacija isključivo porukama na sajtu Korisna knjiga. Plaćanje pre slanja. Knjige šaljem kao preporučenu tiskovinu, paket, Post Express-om Poštarina isključivo na teret kupca. Knjige ne šaljem pouzećem. Za oštećenja nastala u transportu, ne odgovaram, ali ću se truditi da robu zapakujem najbolje moguće, i da je obezbedim od bilo kakvih oštećenja. Šaljem u inostranstvo po cenovniku Pošte Srbije (uplata Western Union-om). Na teritoriji Novog Sada preuzimanje knjiga je moguće na adresi koju ćete dobiti porukom (Novo naselje). Zbog velikog broja predmeta, molim Vas da pre kupovine proverite da li imam predmet koji želite putem poruke na sajtu Korisna knjiga.

    600 rsd

    Lokacija prodavca: Novi Sad
    Način slanja:
  • -Poštom
  • -Kurirskom službom
  • -Lično preuzimanje
  • Način plaćanja:
  • -Slanje po uplati
  • -Pilikom ličnog preuzimanja

  •  
    Šifra: 238113
    Prodavac: LukiVikt (1802)
    Ocena:
    • Pozitivne: 19
    • Negativne: 0
    • Neutralne: 0
    Prosecna ocena: 100,0%

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.