• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Učenje Ramane Maharšija
    Učenje Ramane Maharšija

    Učenje Ramane Maharšija

    OPIS KNJIGE:

    Knjiga "Učenje Ramane Maharšija" autora Artura Ozborna pruža dubok uvid u duhovne pouke Bagavana Šri Ramane Maharšija, jednog od najistaknutijih indijskih mistika i duhovnih učitelja 20. veka.

    Knjiga predstavlja zbirku Maharšijevih razgovora i spisa, koji su tokom decenija njegovog boravka u Tiruvanamalaiju dokumentovani od strane njegovih učenika i posetilaca iz celog sveta. Maharši je ostavio minimalno pisanih tragova; većina njegovih učenja preneta je usmeno ili kroz beleške sastavljene od strane njegovih sledbenika.

    Centralna tema Maharšijevog učenja je samoproučavanje kroz pitanje "Ko sam ja?", koje vodi do direktnog uvida u pravu prirodu sopstva.

    Maharši nije promovisao složeni filozofski sistem, već je njegovo učenje bilo direktno i iskustveno, ističući spontanost, prisnost i humor u svakodnevnoj komunikaciji. Njegovo učenje naglašava kako je prava priroda čoveka sreća koja proističe iz samospoznaje i oslobađanja od ego-identiteta.

    Maharši je često govorio da suštinska sreća i zadovoljstvo ne dolaze iz spoljnog sveta, već iz unutrašnjeg otkrića neuništivog Sopstva, koje je izvor večne radosti i mira.

    Urednički pristup knjige je takav da se Maharšijeve reči izdvajaju sa minimalnim komentarima, kako bi se očuvala autentičnost i čistoća njegovih misli. Takođe, knjiga ne pravi distinkciju između perioda kada su određeni odgovori dati, jer Maharšijeva mudrost transcendiraju vreme i kontekst u kojem su izrečeni.

    Ova knjiga ne samo da dokumentuje Maharšijeve duhovne savete, već i prenosi atmosferu njegovog prisustva, koja se opisuje kao preplavljujuća i neopisivo lepa. Njegova pojava opisana je kao izuzetno jednostavna i prirodna, a njegova sposobnost da podučava tišinom ostavila je dubok uticaj na sve koji su ga posetili.

    "Učenje Ramane Maharšija" nudi dragocen uvid u jedinstveni pristup samorazumevanju i duhovnom prosvetljenju, pružajući čitaocima priliku da dublje razumeju i praktikuju osnovne principe njegovog učenja.

    Prelistaj
    Više detalja

    Br.strana: 186

    Povez: Broširan

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Aruna

    ISBN: 9788660520274

    Šifra: 238799
    Cena: 990 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 186

    Povez: Broširan

    God.izdanja: 2024.

    Izdavač: Aruna

    ISBN: 9788660520274

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.