• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Percepcija
    PercepcijaPercepcija

    Percepcija

    OPIS KNJIGE:

    ’’Percepcija’’ je udžbenik namenjen studentima koji se prvi put sreću sa psihološkim temama vezanim za psihologiju opažanja i saznanja. Opažanje počiva na informacijama koje su stigle od čula i koje su prenesene u centre u mozgu da bi postale percepti: naša elaborirana saznanja o svetu koji nas okružuje. Proučavajući pomenute teme, pokušavamo da dobijemo odgovor na dva pitanja: kako naše perceptivno iskustvo odslikava fizičku realnosti i kako je to iskustvo predstavljeno u moždanim zonama. Ovakva znanja nas dovode korak bliže razumevanju našeg unutrašnjeg sveta, onog koji stvaramo na mentalnom planu i koji koristimo za razumevanje, tumačenje i razrešavanje novih situacija.

    Pored razmatranja psiholoških aspekata percepcije, deo prostora je posvećen i temama koje tradicionalno spadaju u druge discipline, kao što su fizika i fìziologija. Razmatranje i klasifikacija perceptivnog iskustva nije moguća bez jasnog i preciznog opisa stimulacije. Odgovor na prvo, od dva gore postavljena pitanja, zahteva upoređivanje fizičke realnosti sa onim što je na našem mentalnom planu. Odgovor na drugo pitanje zahteva barem osnovna znanja iz fiziologije i anatomije senzornih puteva.

    Ova knjiga nije opsežni tekst iz psihologije opažanja, vec samo osnovni udžbenik koji ukratko opisuje većinu čula i naših teorija o njihovom funkcionisanju, i takode obaveštava čitaoca o nekim od savremenih naučnih dilema u izučavanju percepcije. Prostor koji je posvećen svakom čulu ne odgovara nužno važnosti koje to čulo ima, već više odgovara veličini naučnog znanja koje posedujemo o pojedinim čulima. Stoga, najviše prostora je posvećeno čulu vida i čulu sluha.

    Udžbenik prvenstveno podržava kurs iz percepcije na I semestru studija psihlogije. Stoga je tekst pisan sa specifičnom svrhom i za populaciju čitalaca sa specifičnim predznanjima. Tekst je podeljen u tematske celine koje se obrađuju u okviru jednosemestralnog kursa. Svako poglavlje kao poslednju celinu sadrzi Praktikum, koji je namenjen radu na vežbama, ili diskusionim grupama. U okviru Praktikuma se izučavaju metodološke teme neophodne za razumevanje istraživanja i nalaza u percepciji. Svako poglavlje se završava ispitnim pitanjima, spiskom šire literature i praktičnim zadacima za studente.

    Više detalja

    Izdavač: Gradska narodna biblioteka Žarko Zrenjanin

    ISBN: 9788672841107

    Šifra: 143110
    Cena: 1.008 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Izdavač: Gradska narodna biblioteka Žarko Zrenjanin

    ISBN: 9788672841107

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.