• Srbija
  • English
  • +381 (0)11 3463 072
  • +381 (0)60 3463 072
  • Klimatske promene
    Klimatske promene

    Klimatske promene

    Dunja Popović, Ana Vuković

    OPIS KNJIGE:

    Odlomak

    Predgovor

    Klimatske promene se izučavaju na osnovnim, masteri doktorskim akademskim studijama na sve većem broju fakulteta u Srbiji. Drugim izdanjem ovog udžbenika stremili smo da ga učinimo univerzitetskom literaturom za studente sa različitim predznanjima i stručnim orijentacijama.Knjiga je takođe preporučena literatura za master studije na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

    Značajnom unapređenju drugog izdanja ove knjige u odnosu na prvo doprinela je koautorka Ana Vuković, na osnovu čijih detaljnih revizija, koje su se oslanjale na njeno izuzetno stručno znanje i iskustvo u nastavi,su poboljšani kvalitet sadržaja, stil i terminologija u izlaganju. Novi recenzenti Borivoj Rajković i Mirjam Vujadinović Mandić su velikim znanjemiz ove oblasti i pažnjom prema detaljima dali ovom delu kvalitetnu finalnu formu. Posebno hvala lektoru Radici Popović, uvek spremnoj da pregleda i koriguje svaku novu verziju rukopisa.

    Srdačno se zahvaljujemo Ani Repac iz Ministarstva zaštite životne sredine – Odeljenje za klimatske promene, koja je podelila s nama dragocene informacije o nacionalnim inicijativama u ovoj oblasti.

    Studija klimatskih promena u Srbiji je realizovana u okviru projekta III43007 Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ’’Istraživanje klimatskih promena i njihovog uticaja na životnu sredinu – praćenje uticaja, adaptacija i ublažavanje.’’

    Da bi poglavlje o Klimatskim promenama u Srbiji bilo prikladno ilustrovano korišćene su E- OBSi EURO-CORDEX baze. Zahvaljujemo se za dozvolu za korišćenje podataka iz E- OBSbazeEU-FP6 projekta ENSEMBLES(http://ensembles-eu.metoffice.com) i svima koji su podacima doprineli ECA&Dprojektu (http://www.ecad.eu).Takođe se zahvaljujemo radnim grupama u okviru World Climate Research Programme zaduženim za regionalnu klimu i povezano modelovanje, prethodnom koordinacionom telu CORDEX-a i odgovornom panelu za CMIP5, grupama za modelovanje klime koje su podelile rezultate svojih simulacija, infrastrukturi Earth System Grid Federation,međunarodnim inicijativama U. S. Department of Energy’s Program for Climate Model Diagnosis and Intercomparison, European Network for Earth System Modelling i ostalim partnerima u Global Organisation for Earth System Science Portals (GO-ESSP).

    Najviše hvala izdavačkoj kući Akademska misao.

    Beograd, 9. 4. 2018.

    Autori

    Više detalja

    Br.strana: 124

    Povez: Broš

    God.izdanja: 2019.

    Izdavač: Akademska misao

    ISBN: 978-86-7466-770-5

    Šifra: 151110
    Cena: 1.100 rsd

    potrebna količina:


    dostavadostava i poŠtarina

    nacin placanjanaČin plaĆanja

    Opcije plaćanje za kupce iz Srbije:

    - pouzećem prilikom isporuke knjiga
    - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard
    - preko IPS skeniraj - mBanking aplikacije
    - putem uplatnice na šalteru pošte ili banke

    Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva:

    - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore
    - putem PayPal sistema
    - internet karticama Visa, Maestro i MasterCard

    postavi pitanjepostavite pitanje

    Br.strana: 124

    Povez: Broš

    God.izdanja: 2019.

    Izdavač: Akademska misao

    ISBN: 978-86-7466-770-5

    Komentari čitalaca

  • Napišite recenziju za ovu knjigu i uz malo sreće osvojite
    vaučer za kupovinu od 2000 dinara!

    KorisnaKnjiga.com koristi cookije kako bi prilagodila sajt korisniku i analizirala prikazani sadžaj.
    Podaci o identitetu korisnika se ne prikupljaju, već samo informacije o posećenosti koje dalje naši partneri obrađuju. Više informacija.